Helyi közélet

2015.10.13. 13:57

Börze az önkéntesség jegyében

Debrecen - Akad diák, aki 12. osztályban eszmél, hogy nincs meg az 50 óra önkénteskedés.

Debrecen - Akad diák, aki 12. osztályban eszmél, hogy nincs meg az 50 óra önkénteskedés.

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület, valamint a Debreceni Ifjúsági Ház idén első alkalommal rendez iskolai közösségi szolgálat (IKSZ) - börzét azzal a céllal, hogy a diákok, a pedagógusok, a szülők megfelelő tájékoztatást kapjanak az IKSZ-szel kapcsolatos lehetőségeikről, közelebbről megismerkedhessenek a fogadószervezetekkel, és az ott végezhető feladatokkal.

Az eseményen elsősorban Debrecen, valamint Hajdú-Bihar megyei középfokú oktatási intézményeinek diákcsoportjai, iskolai közösségi szolgálatot koordináló pedagógusai vesznek részt nem is kevesen, az előzetes regisztráció alapján is 400 fő részvételére számítanak a szervezők.

A kedden 10 és 16 óra között zajló esemény megnyitóján Bálega János egyesületvezető kiemelte, hogy köszöni a jelenlévő közhasznú egyesületek, a helyi polgárőrség, s például a Debreceni Regionális Közlekedési Egyesület (DERKE) vagy a ZSUZSI Erdei Vasút Nonprofit Kft. jelenlétét, akik olyan programcsomagokat állítottak össze, amelyek során az érettségi előtt álló diákok teljesíthetik az önkéntességet szolgáló kötelezettségeiket. A 12. osztályos diákoknak talán ez az utolsó lehetőségük erre.

Több élet

Halász János Dániel, a Debreceni Ifjúsági Ház ügyvezető igazgatója reméli, a jövőben még inkább tudják segíteni a fiatalok eligazodását, hogy élményként éljék meg a közösségi szolgálat tevékenységét is. Mint említette, akad olyan fiatal, aki a középiskola negyedik tanévében eszmélt rá, hogy az 50 kötelező órából csupán 10-15 van meg, de még most sincs késő úgy választani, hogy hasznosan töltse el a segítség óráit. Ki tudja, talán ez lesz az előszobája a későbbi tényleges önkéntes tevékenységének – jegyezte meg. A diákokat bemutatók és előadások is fogadták kedden az ifjúsági házban, amit „nem árt megszokniuk”, mert a nemrég kinevezett ügyvezető úgy tervezi, hogy még több élettel telik meg a központ, és a fiatalok kedvelt rendezvényeinek ad helyet.

HBN-BB​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában