Helyi közélet

2015.09.20. 12:37

Véget ért a sinsheimi szauna vb

Sinsheim - Óriási izzadások, katartikus lelki élmények, régi és új barátságok sokasága – véget ért a 2015. évi Szaunamesterek Világbajnoksága a németországi Sinsheimben. Egyéniben holland, párosban német győzelemmel zárult a verseny, a magyarok a középmezőnyben végeztek.

Sinsheim - Óriási izzadások, katartikus lelki élmények, régi és új barátságok sokasága – véget ért a 2015. évi Szaunamesterek Világbajnoksága a németországi Sinsheimben. Egyéniben holland, párosban német győzelemmel zárult a verseny, a magyarok a középmezőnyben végeztek.

A szombati nap az egyéni és páros kategória döntőbe jutott 8-8 versenyzőjének produkciójával telt el. A világ legnagyobb szaunaterme minden bemutató alkalmával valóságos színházteremmé alakult, hiszen a hat szinten helyet foglaló, alkalmanként mintegy 200 ember amellett, hogy a szaunaszeánszok egyébként is az illatokkal fűszerezett, kellemesen borzongató hőhatását élvezte, a jelmezt öltött szaunamesterek 11-14 perces előadása által egy-egy megható, megrázó vagy éppen humoros történet részese is lehetett.

A késő esti etredményhirdetésre a pálmafaerdőbe bújtatott, orchideákkal övezett, hatalmas medence partján felállított színpadon élőzenét játszó együttesek műsorával hangolták a közönséget a rendezők. A parton, a pálmafák alatt előbb nemzetekként, majd a képzeletbeli országhatárokat eltörölve, a világverseny résztvevői immár együtt izgulták végig a zsűri szokásos értékelését. A helyezések kihirdetésekor pedig öröm, kacagás, sírás, gratulációk, vállveregetések tömkelege. Persze a ruhás fürdőzés sem maradt el, a rendezőket és néhány zsűritagot ölbekaptak a szaunamesterek és együtt csobbantak a medence kellemesen langyos vizébe. Tűzijáték, majd hajnalba nyúló medenceparti zárta a világbajnokságot.

A megkérdezett versenyzők mindegyike korrekt, igazságos, a versenyben résztvevők valódi tudását tükröző, bölcs döntésnek nevezte a zsűri által meghozott végeredményt. Emellet kiemelték a világverseny minden eddiginél magasabb színvonalát, amelybe beletartozott a helyszín is és a világbajnokság gazdáinak ténykedése is. A magyar csapat részéről Végh Tímea, az Aquaticum szaunamestere elmondta, hogy nekik is hatalmas élmény volt a világbajnokság. Tudásuk alapján magukat előzetesen a középmezőnybe sorolták, a zsűri besorolása is ezt támasztotta alá.


A tények

A magyar csapat tagjai:

  • Egri Csaba (Magyarhertelend)
  • Fáskerti Rita (Magyarhertelend)
  • Skita Péter (Debrecen)
  • Végh Sándor (Debrecen)
  • Végh Tímea (Debrecen)
  • A világverseny legjobbjai:

    egyéni:

    1. Rob Keijzer (Hollandia)

    2. Farid Atai (Afganisztán)

    3. Alberto Disegna (Olaszország)

    páros:

    1. Sabina Quaschning, Janina Lindner (Németország)

    2. Luca Baggio, Matteo Garbossa (Olaszország)

    3. Sebastian Dziurski, Lukasz Stajno Lengyelország)



    A sinsheimi szauna vb-ről szóló cikkeinket itt találja.


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában