Helyi közélet

2015.09.28. 17:07

Sok az aszfaltozatlan utca, de haladnak a felújítással

Debrecen - Elkészült a debreceni Sándor utca leburkolása, mely 19 millió forintba került.

Debrecen - Elkészült a debreceni Sándor utca leburkolása, mely 19 millió forintba került.

A négy méter széles, 244 méter hosszú új burkolat kétirányú forgalmat tesz lehetővé – jelentette be a helyszínen, a Hatvan utcai kertben dr. Széles Diána alpolgármester.

Van teendő

Elmondta: nagyon sok aszfaltozatlan utca van még a városban. Ezért a közgyűlés a Kertségi Fejlesztési Program keretében erre az évre 207 millió forintot hagyott jóvá szilárd burkolatok létesítésére. A pénzből a Sándor utca mellett a Poroshát utcát is teljes egészében leburkolják, míg a Sándor utcával párhuzamos Géza utca részleges rendbetételére is futja majd. Utóbbiban azonban a nehezebb terepviszonyok, a bonyolultabb vízelvezetés miatt többe fog kerülni a munka. Az első ütemben, – még idén – 150 méter készül el, 3 és fél méteres szélességben és kiépítik a zárt csapadékvíz elvezető rendszert is – ismertette dr. Széles Diána.

Hozzátette: az önerős útépítés keretében az érintett utcák lakóinak telkenként maximum 55 ezer forinttal kell hozzájárulniuk a beruházásokhoz.

További utcák

Amennyiben az időjárás engedi, – vagyis nem lesz korán kemény fagy – a Daru, az Érsek, a Kertekalja, a Szeged, a Szőlőskert, valamint a Varsa utcában még ebben az évben elkészül az aszfaltozások első üteme.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában