Helyi közélet

2015.09.02. 11:44

Nem sikerült nekik az EKÁER-t kijátszani

Debrecen - Főként cukrot, tejet és étolajat hoztak be az országba, az áfa megfizetése nélkül.

Debrecen - Főként cukrot, tejet és étolajat hoztak be az országba, az áfa megfizetése nélkül.

Egy román férfi irányításával működő elkövetői kör megközelítőleg háromszázötven kamion élelmiszert, főként cukrot, tejet és étolajat hozott be az országba áfa megfizetése nélkül. A bűnszövetség irányítója és három társa előzetes letartóztatásban van.

Olcsón adták

A cégek Lengyelországból, Szlovákiából és Romániából szerezték be a termékeket, amelyeket itthon a bűntársak által működtetett gazdasági társaságokon keresztül hoztak forgalomba az áfa megfizetése nélkül. Az így elért alacsony árral a riválisok nem tudtak versenyezni. Vevőik belföldi nagykereskedők, és ipari cukorfelhasználók voltak. Az EKÁER bevezetését követően az elkövetők úgy próbáltak igazodni a megváltozott feltételekhez, hogy biztosíték-nyújtástól mentes cégeket szereztek meg, és ezeket cserélgették. A nyomozás adatai szerint több mint 320 millió forint áfát csaltak el. A NAV észak-alföldi pénzügyi nyomozói a bűnszövetség irányítójától négy és félmillió forint értékű készpénzt lefoglaltak, és tizenegy bankszámlát zároltak.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában