Helyi közélet

2015.09.01. 16:34

MSZP: mit tudnak a fideszesek az ESZOSZ-ról?

Debrecen - Huszka Imre, az MSZP megyei elnöke szerint az ESZOSZ-ügy mögött a fideszes legfelsőbb vezetés áll. Akik a céget megjelenítik, csak strómanok.

Debrecen - Huszka Imre, az MSZP megyei elnöke szerint az ESZOSZ-ügy mögött a fideszes legfelsőbb vezetés áll. Akik a céget megjelenítik, csak strómanok.

Mint ismert, az uniós pénzekkel együtt 5,8 milliárd forintból gazdálkodó ESZOSZ tavasszal elsősorban az Észak-Alföldön 2800 munkanélkülit vett fel erdőmunkára, de a nagy többségnek nem biztosított elfoglaltságot és fizetést is csak egy-két hónapig utaltak.

– Eljutottunk a magyar politika legalsó szintjére, amikor egy baráti társaság arra szövetkezik, hogy az elesetteket, munkanélkülieket kifossza, ellopja a pénzüket és erre az Európai Uniót is felhasználják – jelentette ki Huszka Imre. Hozzátette: az ESZOSZ vezetése jelenleg is olyan emberekből áll akik kapcsolatban vannak Lázár Jánossal és Rogán Antallal.

A baloldali politikus azt kérdezte, hogy a helyi Fideszes képviselők tudtak-e az ESZOSZ tevékenységéről.

Dr. Pósán László, a Fidesz debreceni országgyűlési képviselője erre úgy reagált, hogy a nyári nap megártott Huszka Imrének. Úgy vélte: az, hogy egy cég honnan toborozza a munkavállalóit, egyetlen párt kompetenciájába sem tartozik.

– Az ESZOSZ-al kapcsolatban a kormány és az illetékes szervek vizsgálatot kezdtek. A Fidesz abban érdekelt, hogy ezek minél hamarabb lezáruljanak. Amennyiben lehet, a programot fejezzük be sikeresen, hogy ne bukjunk el uniós pénzeket – jelentette ki dr. Pósán László.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában