Helyi közélet

2015.09.22. 14:06

Mostantól bérelni is lehet a kerekesszéket

Debrecen - Mifelénk még szokatlan, de Nyugat-Európában már sokfelé sikeresen működő kölcsönzési formát kíván meghonosítani a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja (a MEREK).

Debrecen - Mifelénk még szokatlan, de Nyugat-Európában már sokfelé sikeresen működő kölcsönzési formát kíván meghonosítani a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja (a MEREK). A Határ úti ipari parkban uniós pénzből egy olyan csarnokot építettek, ahonnan különböző gyógyászati segédeszközöket, például kerekesszéket, járókeretet, elektromos ágyat lehet bérbe venni.



A szervezet vezérigazgatója Kogon Mihály elmondta: egy-egy baleset, hosszabb rehabilitációs kezelést igénylő betegség esetén komoly anyagi terhet jelenthet a családoknak a felépülést szolgáló gyógyászati segédeszközök megvásárlása. A non-profit vállakozás erre kínál megoldást. A szolgáltatás igénybevételével csökkenthető a kórházi, rehabilitációs kezelés időtartama és a kliensek megszokott környezetükben, gyorsabban gyógyulhatnak.

HBN-OCs



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában