Helyi közélet

2015.09.29. 16:57

Megnéztük, mit is hoz az ősz Debrecennek

Debrecen - A Magna Cum Laude akusztikus koncerttel, a Csík zenekar Presserrel érkezik.

Debrecen - A Magna Cum Laude akusztikus koncerttel, a Csík zenekar Presserrel érkezik.

Nem csak orrot lógatva láthatunk számtalan színt az érkező ősz nyomán a városban, hanem tekintetünket a Kölcsey Központ, színpadára vagy az Apolló Mozi vásznára emelve is – ígérik a Debreceni Ősz programsor szervezői, akik kedden tartott tájékoztatójukon mutatták be a várható eseményeket. – Az időjárás ugyan hullámzó, a kulturális kínálat viszont kiegyensúlyozott volt a mögöttünk álló nyáron. Aki minőségi kikapcsolódásra vágyott biztosan talált számára élvezetes lehetőséget – mondta Komolay Szabolcs, Debrecen alpolgármestere, hozzátéve: „Olyan programokat szeretnénk az érdeklődőknek nyújtani, amelyek értéket képviselnek.” Kiemelte az általa leginkább várt Haumann Pétert, – aki Szókratész védőbeszédével lép fel október 21-én – illetve Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő előadását.

Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője adatokkal is beszámolt a Nagyerdei Szabadtéri Színpad sikereiről, a nézőszám a tavalyi csaknem 14 ezerről közel 17 ezerre nőtt. Fejér Tamás ugyancsak számosította a nézők Apolló-szeretetét: két éve 28, a múlt évben 52, idén várhatóan 60 ezer fölötti látogatószámmal büszkélkedhetnek. A cél elérésében a október eleji Szemrevaló Filmfesztivál, a Mozinet Filmnapok és az élő operaközvetítések is segítenek.

HBN–HABE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában