Helyi közélet

2015.09.13. 12:56

Hajdúsági sütemények a kemencéből

Hajdúböszörmény - Kenyérünnep és kemencés étkek napja várt a Hajdúböszörményi Tájházakban a Civilek a Lakóhelyért Egyesület szervezésében szombaton.

Hajdúböszörmény - Kenyérünnep és kemencés étkek napja várt a Hajdúböszörményi Tájházakban a Civilek a Lakóhelyért Egyesület szervezésében szombaton. A pékek udvarában sütőipari különlegességek és díszmunkák, rozsos termékek bemutatója, valamint lisztérzékenyek kenyere és tésztája fogadta a látogatókat. A kemencékben egész nap tájjellegű, HÍR-védjegyes sütemények készültek, köztük a püspökladányi kenyérlángos és a karcagi hagyományos tészta. Töltött káposzta is főtt, és a rekordkísérlet sem maradt el: a helyi Eötvös-iskola tanulói kalácsot fontak százan. Az események nemcsak kemencetulajdonosok cserélhettek tapasztalatot, hanem kis- és őstermelőknek szóló fórumot is rendeztek. Néptánccal, zenével és az új kenyér szentelésével zárt a nap.

Fotók: Horváth Tamás ​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában