Helyi közélet

2015.09.23. 17:01

Együtt: korrekt tájékoztatásra lenne szükség a menekülttáborral kapcsolatban

Debrecen - A debreceni menekülttábor megszűnésének híresztelése kapcsán tartott szerdán sajtótájékoztatót Hajdu Nóra, az Együtt elnökségi tagja a Kossuth téren.

Debrecen - A debreceni menekülttábor megszűnésének híresztelése kapcsán tartott szerdán sajtótájékoztatót Hajdu Nóra, az Együtt elnökségi tagja a Kossuth téren. Pártja szerint a debreceni városvezetésnek elemi érdeke, hogy informálódjon a menekülttábor kérdéseivel kapcsolatban, továbbá tájékoztatnia kell a lakosságot is a megszerzett információkról. – A hosszú hónapok óta tartó menekültválságra nem a meglévő befogadó állomások bezárása a megoldás, hanem a bővítésük. Ha megszűnik a tábor, mi lesz az ott dolgozó munkavállalókkal? – tette fel a kérdést a politikus.

Az Együtt hangsúlyozta, hogy habár leszavazták a kötelező kvótarendszerrel kapcsolatos javaslatot Brüsszelben, mivel nemzeti érdek, szükséges lenne elfogadni. Az európai kérdések megválaszolása csak és kizárólag együttműködés során valósulhat meg. A miniszterelnöknek szavak helyett a tettek szintjén kellene bizonyítania, hiszen ez a politikai hozzáállás nem egy erős Magyarországhoz, hanem egy gyenge Európához vezet majd.

HBN–VK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában