Helyi közélet

2015.08.25. 13:27

Tizenegy órája oltják a kigyulladt szenes vagonokat

Hajdúszoboszló, Kaba - Tegnap az esti órákban egy harminc vagonból álló, vagononként negyven tonna kazánszenet szállító vasúti szerelvény utolsó két kocsijában füstölést tapasztaltak. A vonatot a hajdúszoboszlói vasútállomáson már várták a tűzoltók.

Hajdúszoboszló, Kaba - Tegnap az esti órákban egy harminc vagonból álló, vagononként negyven tonna kazánszenet szállító vasúti szerelvény utolsó két kocsijában füstölést tapasztaltak. A vonatot a hajdúszoboszlói vasútállomáson már várták a tűzoltók. Az oltási munkálatok azonban veszélyeztették volna a vasúti forgalmat, ezért a vonatot továbbszállították Kabára, ahol a megyei műveleti szolgálat irányítása alatt huszonhárom püspökladányi, debreceni, hajdúszoboszlói szeghalomi és nyíregyházi tűzoltó megkezdte a vagonok visszahűtését.

Tizenegy óra megfeszített oltási munkálatot követően a harminc vagon felét sikerült megfelelő hőmérsékletűre hűteni, így azok folytathatják utukat a célállomás felé. További tizenöt vagon hűtése jelenleg is folyamatban van.

- Rácz Máté -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában