Helyi közélet

2015.08.27. 13:42

Most úgy tűnik, végre élet költözik a Meteor Moziba

Debrecen - Nyaranta klasszikus filmeket is vetítenének az egykori Meteor-kertben.

Debrecen - Nyaranta klasszikus filmeket is vetítenének az egykori Meteor-kertben.

– Amikor először bejöttünk a volt Meteor Moziba iszonyatos állapotok fogadtak, kosz és szutyok mindenhol. Voltak helyek, ahol mellmagasságig ért a szemét – ismertette Kiss József, a Magyar Pünkösdi Egyház Debreceni Élet Gyülekezetének lelkipásztora. Elmondta: a hajléktalanok nem csak a széltől, esőtől védett bejárati ajtó előtt húzták meg magukat néha, hanem bejártak a házba és szinte minden mozdíthatót elloptak.

Még a fűtéshez nélkülözhetetlen radiátorokat is elvitték. Így most az egyik legsürgetőbb feladat ezek pótlása. Ugyanakkor a nagyterem székei és a vetítővászon „megmenekültek”. Szintén felújításra szorulnak a vizes blokkok, valamint az elektromos hálózat.

Lentről fölfelé

A vételárat és a renováláshoz szükséges összeget a magyarországi és az amerikai pünkösdi egyház, illetve a hívek adták, adják össze – árulta el a lelkipásztor, aki arról is beszélt, hogy a szűkös anyagiak miatt a korszerűsítéssel lépésről-lépésre lassan haladnak előre, a pince felől a tető felé. Ugyan már az idén szeretnének beköltözni, de az emeleti rész és a homlokzat teljes rendbehozására valószínűleg csak jövőre kerül majd sor. A beruházás befejezését 2016. nyarára tervezik.

A kertmozi újjáéledhet

Azt is megtudtuk, hogy az épület a felújítás után is megtartja majd retro hangulatát. A nagyteremből például nem szedik ki a széksorokat, maradnak az eredetiek.

– A helyi lakosság szolgálata jegyében terveink között szerepel az egykori kertmozi újbóli megnyitása is. Jó időben, szombatonként klasszikus magyar filmeket vetítenénk – jelentette ki Kiss József.

HBN–OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában