Helyi közélet

2015.08.10. 10:30

Mit hoz az élet

<em>Közmunkásokat alkalmazó cégek vezetőivel nem árt jóban lenni. Ki tudja, mit hoz az élet, ugye. Hasonló szemléletű józan megfontolás szerint lehetőleg ne legyünk haragban a börtönigazgatóval, a főelmegyógyásszal vagy a hajléktalanellátó szervezet fejével sem.</em> Fábián György írása.

Közmunkásokat alkalmazó cégek vezetőivel nem árt jóban lenni. Ki tudja, mit hoz az élet, ugye. Hasonló szemléletű józan megfontolás szerint lehetőleg ne legyünk haragban a börtönigazgatóval, a főelmegyógyásszal vagy a hajléktalanellátó szervezet fejével sem. Fábián György írása.

Vasárnap hetvenéves volt a Kövér Ember. Azon a hét évtizeddel ezelőtti napon sem sejtették sokan, mit hoz az élet. Az iménti megnevezéssel ugyanis most nem a hátsó szomszédra gondoltunk: az volt a neve az atombombának, amelyet 1945. augusztus 9-én dobtak le Nagaszakira. Az ottaniak közül tízezrek hiába lehettek jó viszonyban a börtönigazgatóval, a főelmegyógyásszal vagy a hajléktalanellátó szervezet fejével.

Az ész ott és akkor kissé megállt. Egyes elméletek szerint az atombombával kezdődött a posztmodern kor. Azóta pedig eljutottunk odáig, hogy csakhamar intelligens gépek vehetnek körül bennünket. Lehet, hogy előbb-utóbb majd nem is ember fogja megnyomni a piros színű gombot (amely, fogadni mernénk, szürke színű…). Nincs menekvés.

Mindehhez képest ugyan semmiség egy kis drótkerítés. Viszont roppant hasznos. Kifelé menet is zár. Tehát akkor is jól jöhet majd, amikor esetleg majd nekünk kellene innen iszkolnunk. Bújt az üldözött, s felé… Ugye? Ki tudja, mit hoz az élet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában