Helyi közélet

2015.08.27. 14:01

Megnyitott kapuit Hajdúsámsonban a Katolikus Roma Közösségi Ház

Hajdúsámson - A közösségi házban egyebek mellett a hitéletet szeretnék erősíteni.

Hajdúsámson - A közösségi házban egyebek mellett a hitéletet szeretnék erősíteni.Katolikus Roma Közösségi Ház nyitotta meg kapuit Hajdúsámsonban a napokban. A Romai Katolikus Egyház püspöke, Bosák Nándor segítségével valósult meg a Sámson Erejével a Romákért Alapítvány egy régi álma. A közösségi ház kiemelkedő célja, hogy az elfogadás, a megértés, az együttérzés révén feloldja a kirekesztettség érzését, illetve biztosítsa a közösséghez tartozás élményét az emberekben. A hitéletet szeretnék erősíteni dicsőítésekkel, imaórákkal.

A foglalkozások keretein belül – mint kulturális tevékenység, kézművesség, roma hagyományos mesterségek felelevenítése, családi életre való felkészítés, tehetséggondozás, sporttevékenységek, informális oktatás – szeretnék színesíteni és még jobban tudatosítani az emberekben a biztosabb jövőkép kialakulását.

A házszentelés ünnepélyes keretek között történt. Áldást adott Bosák Nándor püspök, Fodor András plébános, Juhász Imre atya, Reznek Ádám káplán. Az eseményen ott volt Antal Szabolcs polgármester is.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában