Helyi közélet

2015.08.13. 10:04

Megkérdeztük: Jó ötletnek tartja-e a mindennapos énekórát?

Debrecen - Most arra voltunk kíváncsiak, olvasóink mit szólnak ahhoz a tervezethez, hogy minden nap legyen ének-zene az iskolában.

Debrecen - Most arra voltunk kíváncsiak, olvasóink mit szólnak ahhoz a tervezethez, hogy minden nap legyen ének-zene az iskolában.

– Tanító leszek. Én nem tartom jó ötletnek a mindennapos énekórát. Nincs jó hangom, így nem terhelném a gyerekeket ezzel nap mint nap. A mindennapos testnevelés órákat azonban annál inkább támogatom – mondta el érdeklődésünkre Szarka Zsuzsanna.

Nagy Miklós szerint nem az ének a legszükségesebb tárgy. – Olyan középiskolába jártam, ahol a fiúk voltak többségben. Mi sem díjaztuk a heti egyszeri énekoktatást, így tudom, hogy mire számíthatnának a tanárok a mindennapos énekórákkal.

– Aki zenei pályán szeretne tovább tanulni, az biztosan örül ennek a javaslatnak. Azonban a többiek már nem annyira lelkesedhetnek – fogalmazott Nagy Eszter.

– Teljesen jó ötletnek tartom. Azzal, hogy a gyerek énekel, felszabadultabbá válik. Ez pedig hozzásegíti a személyisége fejlődéséhez – árulta el Csillag Csaba.

Gál Anita nagyon jó ötletnek tartja. Miért ne lehetne akár minden nap énekelve indítani a napot? – vetette fel.

Szánka József nincs ilyen pozitív véleménnyel a tervezetről. – Nem gondolom annyira jó kezdeményezésnek. Azt tudom, hogy az én ének tanárom igen szívesen venné, ha bevezetnék. ​

Fotó: Derencsényi István


Nem az a cél, hogy mindenkiből zenészt neveljenek.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában