Helyi közélet

2015.08.26. 08:19

Majdnem egy napig oltották az izzó szenes vagonokat Kabán

Kaba - Ismét eredeti úticélja felé tart a kabai állomáson csaknem egy napig izzó vasúti szénszállítmány.

Kaba - Ismét eredeti úticélja felé tart a kabai állomáson csaknem egy napig izzó vasúti szénszállítmány.

Kedd kora estére befejezték a tűzoltók a kabai vasútállomáson a hétfő este óta izzó vasúti szénszállítmány hűtését – tudtuk meg Rácz Mátétól, a katasztrófavédelem megbízott megyei szóvivőjétől.

Elmondta: először a harminc vagonból álló, vagononként negyven tonna kazánszenet szállító vasúti szerelvény utolsó két kocsijában tapasztaltak füstöt. A Szlovákia felől érkező vonatot a hajdúszoboszlói vasútállomáson már várták a tűzoltók. Azonban a fürdőváros állomásán az oltási munkálatok veszélyeztették volna a vasúti forgalmat, ezért a vonatot tovább szállították Kabára, ahol huszonhárom püspökladányi, debreceni, hajdúszoboszlói, szeghalmi és nyíregyházi tűzoltó locsolta a vagonokat. Tizenegy óra megfeszített oltási munkálatot követően a harminc vagon felét sikerült megfelelő hőmérsékletűre hűteni, így azok folytathatták útjukat a célállomás felé. További tizenöt vagon hűtése kedd kora estig tartott. Jelenleg már a szerelvény ezen fele is úton van a még használható orosz eredetű szállítmánnyal Eperjeske felé.

HBN


Kazánszenet szállító vasúti szerelvényt hűtenek a tűzoltók a kabai vasútállomáson - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott szóvivője kedd délután.


Hajdúszoboszló, Kaba - Tegnap az esti órákban egy harminc vagonból álló, vagononként negyven tonna kazánszenet szállító vasúti szerelvény utolsó két kocsijában füstölést tapasztaltak. A vonatot a hajdúszoboszlói vasútállomáson már várták a tűzoltók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában