Helyi közélet

2015.08.18. 14:38

Illem

<em>Derék, hogy bevezették a pedagógus-életpályamodellt, és alapilletmény-emelést kapnak a tanárok (ők tudják, mennyi segítség ez nekik, túlzott illúzióim azért nincsenek). Az is üdvözlendő, hogy a tankönyvek kiszállítása az ütemterv szerint halad (előlegezzük meg, hogy idén mindenki időben megkapja a könyveit). Az viszont teljességgel értelmezhetetlen Czunyiné Bertalan Judit nyilatkozatában, hogy a Klik folyamatosan egyenlíti ki tartozásait.</em> Szőke Tímea jegyzete.

Derék, hogy bevezették a pedagógus-életpályamodellt, és alapilletmény-emelést kapnak a tanárok (ők tudják, mennyi segítség ez nekik, túlzott illúzióim azért nincsenek). Az is üdvözlendő, hogy a tankönyvek kiszállítása az ütemterv szerint halad (előlegezzük meg, hogy idén mindenki időben megkapja a könyveit). Az viszont teljességgel értelmezhetetlen Czunyiné Bertalan Judit nyilatkozatában, hogy a Klik folyamatosan egyenlíti ki tartozásait. Szőke Tímea jegyzete.

Mármint nyelvtanilag érthető, csak állampolgárként nem tud mit kezdeni vele az ember. Nemrég sorra kikapcsolták a közszolgáltatást néhány kistelepülés iskolájában hátralék miatt; hogy fordulhatott elő, hogy a Klik, tehát maga az állam nem fizetett időben? Az az állam, melynek kormányzata minden szakmai érv és politikai tiltakozás ellenére erőszakkal verte át a mamut­intézmény létrehozását, az a Klik, mely szinte mindenható a közoktatásban, működtetéséhez rendelkezik pénzzel, paripával, fegyverrel; s most éppen etikai kódexben rögzítené, alkalmazottai hogyan viselkedjenek… Előlegezzük meg, hogy csak apró malőr volt a köztartozás, és szeptemberre minden egyenesbe jön, de ha mégsem, akkor kell néhány illemszabály arra is, hogyan tanítson a pedagógus gyertyafény mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában