Helyi közélet

2015.08.22. 17:49

Elfogadni, vállalni!

<em>Minden elismerésem Kiss Renátáé! Sőt, kívánom, sokasodjanak, legyenek többen és többen a Kiss Renáta-féle lelkületű emberek!</em> Kovács Zsolt írása.

Minden elismerésem Kiss Renátáé! Sőt, kívánom, sokasodjanak, legyenek többen és többen a Kiss Renáta-féle lelkületű emberek! Kovács Zsolt írása.

És itt nem a leszbikusok, homoszexuális és egyéb, a társadalom szerint kizárólagosan normális nemi léttől eltérő identitást üdvözlöm (bár mindez nálam a normalitás kategóriájába tartozik mindaddig, ameddig nem erőszakos, nem előnyszerző célzatú és nem akarja környezetét is olyanná tenni), hanem a karakánságát, a bátorságát, az önmaga elfogadását. Jelen esetben a szexuális identitása vállalását, de meggyőződésem, hogy ő ilyen az életének bármelyik területét illetően is. Mert milyen egyszerű besimulni a nagy masszába, megfelelni a közegünk aktuális elvárásainak, az ettől eltérőt pedig elsunnyogni, eltitkolni. Csak azért, hogy nehogy bármiféle neheztelés, hátrány, nehézség érje az illetőt. És itt már nem a szexu­ális irányultság bármiféle ágaiban-bogaiban leledzőkről beszélek, hanem leginkább a normálisnak tartott mindennapokat élő, de megalkuvó, legfeljebb csak befelé kiabáló sokaságról. Akik egy-egy alamizsnának is csekély „jutalomfalatért” képesek feladni gondolataikat, önállóságukat, önmagukat. Tudom, nem lehet mindenki forradalmár, megmondóember. Szükség van a „közkatonákra” is, akik a maguk módján teszik a dolgukat. Viszont mostanában mintha egyre többen lennének vagy leginkább csak ők lennének, az látszik! Kivesztek? Eltűntek? Vagy csak hallgatnak? Kiss Renáták! Merjétek vállalni magatokat, gondolataitokat! Higgyétek el, előrébb jutunk!


“Bűntudatot nem éreztem, azonban nehéz volt elfogadnom, hogy nem úgy lesznek a dolgok, ahogy gyerekkoromban elképzeltem. Vagy ahogy a család elvárta tőlem, hiszen nem lesz férjem, esküvőm.”


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában