Helyi közélet

2015.08.12. 09:57

Csillag hull a

<em>A csillaghullás mire is elég, miközben örülhetnénk, hogy még jut ilyen, nekünk legalább tűzijáték kell, persze, az ingerküszöbünk már magasan az árfolyamok felett imbolyog, a természet apró finomságai helyett jöjjön valami igazán ütős. </em>Fábián György jegyzete.

A csillaghullás mire is elég, miközben örülhetnénk, hogy még jut ilyen, nekünk legalább tűzijáték kell, persze, az ingerküszöbünk már magasan az árfolyamok felett imbolyog, a természet apró finomságai helyett jöjjön valami igazán ütős. Fábián György jegyzete.

Ki-ki talán még kutatja, mit mutat a maga vagy az övéi szerencsecsillaga, titkon, csendben, vagy már azt sem – vagy pedig épp ellenkezőleg, csupán gajdol valami gőztől fűtöttet az éjszakába.

Az egy tömbben álló levegőjű, cirpelős éjeken repked-e még lelkünk, és meg-megakad-e a faágak setét hálójában?

Vissza tudunk-e kapcsolódni a kozmosz borzongató hallgatásába, függetlenül attól, csücsül-e a közepén egy nagyszakállú vagy sem, azaz mennyire lettünk idegenek a mindenek alapvetőségétől, az lehet itt a kérdés. Amit persze talán egyre ritkábban teszünk fel, főleg nem a parton egy-két sülthal- és sörízű böfögés közt, sőt, talán azt gondoljuk, aki ilyesmikről pampog, az is inkább inna valamit. Hacsak nem épp túlzásba vitte…


Akár több tucat meteort is láthat, aki szerdáról csütörtökre virradó éjjel felte- kint az égre, ugyanis ekkor keresztezi a Perseidák meteorraj pályája a Földét.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában