Helyi közélet

2015.08.18. 17:44

Augusztus 29-i úti célunk: Noszvaj és Bogács

Noszvaj, Bogács - Tartson velünk ön is az egynapos buszos kirándulásra!

Noszvaj, Bogács - Tartson velünk ön is az egynapos buszos kirándulásra!

Délelőtti állomásunk Noszvaj, ahol a Szilva-napi színes programokon veszünk részt és a magyar kastélyépítés miniatűr remekét, a késő barokk De la Motte-kastélyt fedezzük fel. A Gazdaházban a világhíres noszvaji szilvalekvár készítésének praktikáit ismerjük meg, és kemencében készült lekváros süteményt kóstolunk, illetve számos folklór program vár ránk: népi mesterségek bemutatója, táncház, kézművesek kirakodóvására, borkóstoló.

Délután Bogácsra utazunk, ahol számos fakultatív program közül választhatunk. A minden évszakban egészséges, pihentető időtöltést biztosító termálfürdő hat gyógy­medencéjében élvezhetjük az 500 méter mélyről feltörő, kénes gyógyvíz jótékony hatását, mely főként a mozgásszervi és keringési problémák megelőzésére és kezelésére ajánlanak. Megtekinthetjük a Tájház, a Hagyományőrző Ház népi életet megidéző állandó kiállításait, valamint a közel négyszáz lepkefajt bemutató Lepkemúzeumot. Végigjárhatjuk a közkedvelt Cserépi úti pincesort: a riolittufába vájt, kiváló mikro­klímájú pincékben születnek a bogácsi szőlőhegy terméséből a tüzes borok, ezeket akár egy pincében, akár pincéről pincére járva is végigkóstolhatják az idelátogatók.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában