Helyi közélet

2015.08.25. 16:32

A kirekesztettség érzése ellen Hajdúsámsonban

Hajdúsámson - Katolikus Roma Közösségi Ház nyitotta meg kapuit Hajdúsámsonban a napokban.

Hajdúsámson - Katolikus Roma Közösségi Ház nyitotta meg kapuit Hajdúsámsonban a napokban. A Római Katolikus Egyház püspöke, Bosák Nándor segítségével valósult meg a Sámson Erejével a Romákért Alapítvány egy régi álma.

A közösségi ház kiemelkedő célja, hogy az elfogadás, a megértés, az együttérzés révén feloldja a kirekesztettség érzését, illetve biztosítsa a közösséghez tartozás élményét az emberekben. A hitéletet szeretnék erősíteni dicsőítésekkel, imaórákkal.

A foglalkozások keretein belül – mint kulturális tevékenység, kézművesség, roma hagyományos mesterségek felelevenítése, családi életre való felkészítés, tehetséggondozás, sporttevékenységek, informális oktatás – szeretnék színesíteni és még jobban tudatosítani az emberekben a biztosabb jövőkép kialakulását.

A házszentelés ünnepélyes keretek között történt. Áldást adott Bosák Nándor püspök, Fodor András plébános, Juhász Imre atya, Reznek Ádám káplán.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában