Helyi közélet

2015.08.09. 16:06

A bor és zene összeforrt

Debrecen - Sokan és láthatóan nagy élvezettel látogattak ki a Debreceni Bor- és Jazznapokra.

Debrecen - Sokan és láthatóan nagy élvezettel látogattak ki a Debreceni Bor- és Jazznapokra.

– Jó ötlet volt összevonni a két rendezvényt, tavaly a borfesztiválon nem nagyon akadt, ami leültette, hosszabb maradásra bírta volna az embereket, de így, hogy vannak dzsesszkoncertek, a forgalmunk is jobb – fogalmazott az egyik bódéban kiszolgáló Tibor, amikor péntek este kikértem nála egy fröccsöt a Békás-tónál zajló bor- és dzsesszfesztiválon. A megállapítását mások is helyeselték, a fellépő zenekaroknak is hasznosnak bizonyult, hogy nem csak húsz-harminc ember hallgatta meg muzsikájukat (sajnos be kell látni, a dzsessz már nem mozgat meg olyan sokakat mint mondjuk a nyolcvanas években), és szerintem azzal is mindenki egyetértett, hogy a borozgatáshoz igazán megfelelő aláfestést adtak a jobbnál-jobb, improvizatív dallammenetek.

Beállás

Egyedül az jelentett némi problémát, hogy egy-egy banda sokat pepecselt. – Mire ezek beállnak, addigra a közönség is beáll – fogalmazott az egyik barátom, miközben az Euro-African Playground (nem mellesleg igen pörgős és ütős) koncertjére vártunk szombat délután. Ettől függetlenül a hangulattal abszolút nem volt gond, a sok-sok ember, a tó és a fák hűvöse, a zene mind-mind garantálta, hogy senki se akarjon idejekorán hazamenni.

Sörsor

A sok pincészet nagyszámú kínálata (nagyjából ötszázféle nedűt lehetett megkóstolni) szerencsére azzal párosult, hogy szinte sehol sem alakultak ki kígyózó sorok, egy-két perc alatt könnyedén hozzá lehetett jutni az újabb adag italokhoz. Kivéve, ha valaki sört akart venni, mert azt csak a fesztiválon kívül is üzemelő büfében lehetett szerezni, és bizony akadtak, akik inkább a kesernyés komlóízt részesítették előnyben a „gyümölcsösség”, „testesség”, „savasság”, „aromásság”, „rubinvörös színű élvezet” helyett.

Bordal

A hangulat a nap lenyugvásával csak tovább fokozódott, a szóda sercegése, az üvegpoharak koccanása ki-kihallatszott a dobütemek, szaxofonszólók, billentyűfutamok izgalmas kavalkádjából. A Loop Doctors, a Bin-Jip, az Oláh Krisztián Trio, az Oláh Szabolcs Quintet, az Organism, a Random Trip zenészei tettek róla, hogy ne csak az ízlelőbimbóinkat, hanem a hallójáratainkat is „ízes” dolgok simogassák meg.

HBN-VÉZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában