Helyi közélet

2015.07.09. 12:55

Vég(tag)­játék

<em>Egy nyírkátai férfi 2013-ban és 2014-ben több biztosítást is kötött saját magának, majd a nyírcsászári vasútállomáson bemászott egy mozgó vonat alá, amely átment a lábán. Mivel nagyon súlyos sérüléseket szenvedett, az alsó végtagjait amputálni kellett</em>. Vékony Zsolt jegyzete.

Egy nyírkátai férfi 2013-ban és 2014-ben több biztosítást is kötött saját magának, majd a nyírcsászári vasútállomáson bemászott egy mozgó vonat alá, amely átment a lábán. Mivel nagyon súlyos sérüléseket szenvedett, az alsó végtagjait amputálni kellett. Vékony Zsolt jegyzete.

Mindezzel azt akarta elérni, hogy hozzájusson a közel egymilliárd forintnyi biztosítási díjhoz – de természetesen a biztosító emberei sem voltak restek, s azonnal gyanút fogtak, így az „úriember” ellen immáron csalás miatt is nyomozást indított a rendőrség. Micsoda sztori, Raymond Chandler vagy Dashiel Hammett sem találhatott volna ki ötletesebbet! Az elgondolás azonban láthatóan nem sikerült tökéletesre: nem elég, hogy a férfi hátralévő életét tolószékben kell, hogy töltse, ráadásul jó eséllyel ennek egy jó részét még börtönben is. Vajon mi vesz rá valakit arra, hogy ilyesmit végigcsináljon? Ennyire mélyszegénységben élt? Netán tartozásai voltak? Akárhogy is, abszolút megérte kifundálni és végrehajtani ezt az ördögien briliáns tervet, hiszen ezzel nemcsak a megszerezni vágyott pénznek kélt lába, hanem…


A végtagjukat elvesztett, vagy sérült végtaggal élők szerint ép ésszel felfoghatatlan a nyírkátai férfi tette.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában