Helyi közélet

2015.07.16. 08:15

Olvasói panasz és válasz: Rossz állapotban van a Faraktár úti felüljáró környéke

Debrecen - <em>Tarthatatlan az az állapot, ami a Faraktár úti felüljáró környékén van. Évek óta nem tartja rendben senki. Jelenleg is 1,5–2 méter magas a gaz, és az ott lévő bokrok is szabadon burjánzanak, helyet adva a rágcsálóktól kezdve a hajléktalanokon keresztül, a „dolgukat végző” emberekig mindenkinek.

Debrecen - Tarthatatlan az az állapot, ami a Faraktár úti felüljáró környékén van. Évek óta nem tartja rendben senki. Jelenleg is 1,5–2 méter magas a gaz, és az ott lévő bokrok is szabadon burjánzanak, helyet adva a rágcsálóktól kezdve a hajléktalanokon keresztül, a „dolgukat végző” emberekig mindenkinek.

Az állapotokat jeleztem június 3-án a közterület-felügyeletnek e-mailben, de semmiféle reakció nem történt. Azóta a nagy melegben a fű nagy része elszáradt, ami most már tűzveszélyes is.

- Boros Péter, Debrecen -



Ellenőrizni fogják

A fenti sorokat elküldtük a debreceni közterület-felügyelethez, ahonnan részletes válasz érkezett. Eszerint a közterület-felügyelet munkatársa lakossági bejelentésre tartott ellenőrzése során június 29-én kora délután maga is tapasztalta, hogy a Faraktár u. 13. sz. mögötti területre ismeretlen személyek lakossági hulladékot raktak ki (papírhulladékot, ruhaneműt), ám abban az érintettek kilétére utaló tárgyi bizonyítékot nem talált. Ugyanitt akkor nem tartózkodtak hajléktalanok. A leírtakról másnap a felügyelet tájékoztatta a polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztályát, és kérte a szükséges intézkedések megtételét. Július 8-án reggel háromnegyed 7-kor ismét lakossági bejelentésre mentek a Faraktár u. 15. szám melletti közterületre, ahová előzőleg ismeretlen személyek növényi hulladékot helyeztek el. A városházát a közterület-felügyelet erről is értesítette – derül ki a levélből.

A végén ez áll: „Tájékoztatom, hogy a területet a jövőben is folyamatosan ellenőrizni fogjuk, a bejelentésében megfogalmazottak miatt”.

- Tőzsér Gyula hatósági osztályvezető -


Remélhető, hogy a polgár­mesteri hivatal mielőbb intézkedik a magasra nőtt gaz lekaszálásáról is. (A Szerk.)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában