Helyi közélet

2015.07.10. 13:14

Komolyan bekavar a közlekedésbe a Létai úti átjáró felújítása

Debrecen - A debreceni Létai úti vasúti átjáró átépítését, vágányszabályozási munkáit a MÁV FKG Kft. július 13-án,  hétfőn 8 órától július 15-én, szerdán 18 óráig teljes szélességű útlezárással végzi.

Debrecen - A debreceni Létai úti vasúti átjáró átépítését, vágányszabályozási munkáit a MÁV FKG Kft. július 13-án,  hétfőn 8 órától július 15-én, szerdán 18 óráig teljes szélességű útlezárással végzi.

A kivitelezési munkálatok ideje alatt a gépjárművek és az autóbuszok terelőútvonalon közlekednek.

A gépjárművek a városközpont irányába a Létai útról a Keresztesi utca és a Stromfeld Aurél utcák igénybe vételével a Hétvezér utcára történő tereléssel közlekedhetnek. A Létai út vasúti átjáró utáni szakasza a Hétvezér utca-Bihari utca-Lahner utca útvonalon keresztül közelíthető meg - közölte a debreceni önkormányzat.

Változik a 41-es és 41Y-os autóbuszok útvonala

A 41-es jelzésű járatok a Faraktár, Hétvezér, Diószegi út, Lahner utca és Létai úti, ideiglenes útvonalon közlekednek. A buszok a Falóger megállóhely után az alábbi megállóhelyeken állnak meg: Hétvezér utca, Irinyi Dániel utca, Fiákeres utca, Bayk András utca, Moha utca és Kinizsi Nyomda.

A 41-es jelzésű járatok vissza irányban a Létai út, Lahner utca, Diószegi út, Hétvezér, Budai Nagy Antal, Ruyter, Mák utca és Faraktár utca útvonalon közlekednek és az alábbi megállóhelyeken állnak meg: Kinizsi Nyomda, Moha utca, Bayk András utca, Fiákeres utca, Irinyi Dániel utca és Ruyter utca.

A 41Y-os jelzésű járatok oda irányban a Faraktár utca, Hétvezér utca, Diószegi út, Lahner utca és Létai út útvonalon közlekednek. A Falóger megállóhely után az alábbi megállóhelyeken állnak meg: Hétvezér utca, Diószegi út, Lahner utca, Lahner utca 53., Irinyi Dániel utca, Fiákeres utca és Bayk András utca.

A 41Y-os viszonylatjelzésű járatok vissza irányban a Létai út, Lahner utca, Diószegi út, Hétvezér utca, Budai Nagy Antal, Ruyter, Mák utca és Faraktár utca útvonalon közlekednek és az alábbi megállóhelyeken állnak meg: Bayk András utca, Fiákeres utca, Irinyi Dániel utca, Schweidel József utca, Lahner utca, Diószegi utca és Ruyter utca.



A terelőútvonalon vissza irányban közlekedő járatok a Komáromi Csipkés György tér és a Falóger megállóhelyeket nem fogják érinteni. A Komáromi Csipkés György téri megállóhely helyett egy ideiglenes megállóhely lesz kialakítva a Ruyter utcán.

A 41Y-os viszonylatjelzésű járatok a Lahner utcán fordított irányban fognak közlekedni.

Az ideiglenes menetrend ideje alatt az utasok az átmenetileg megszűnt megállók helyett a következőket használhatják:

  • Oda irányban a 41-es és 41Y-os jelzésű járatokra a Komáromi Csipkés György téri megálló helyett a Hétvezér utca elnevezésű megállóhelyen lehet felszállni, míg a Keresztesi utcai megálló helyett a Hétvezér utca elnevezésű megállóhelyen lehet felszállni. A Vadliba utcai megálló helyett az utasok a Lahner utcán lévő Irinyi Dániel utca elnevezésű megállóhelyet vehetik igénybe.
  • Vissza irányban a Vadliba utcai megálló helyett a 41-es és 41Y-os jelzésű járatokra a Lahner utcán, a Diószegi út irányában lévő Irínyi Dániel utca elnevezésű megállóhelyen tudnak az utasok felszállni. A Keresztesi utcai megálló helyett az utasok a Ruyter utcán kialakított ideiglenes megállóhelyet vehetik igénybe. Ugyanezt a megállót kell igénybe venni azoknak is, akik eddig a Falóger megállónál szálltak fel a buszra - olvasható a DKV közleményében.
  • A Létai úti vasúti átjáró építési munkálatai miatt a 41 és 41Y jelzésű autóbuszok ideiglenes útvonala és a közlekedési rend egyéb részletei elérhetőek a DKV honlapján, valamint a járművek TFT monitorain is.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában