Helyi közélet

2015.07.16. 15:01

Kollégiummá alakítják a könyvtárt

Debrecen - Átépítik a Blaháné utcai diákszállók földszinti részét. Hangos kopácsolás hallatszik ezekben a napokban a Blaháné utca körút felőli részén, a Maróti György és a Wáli István kollégiumoknak otthont adó épületből.

Debrecen - Átépítik a Blaháné utcai diákszállók földszinti részét.

Hangos kopácsolás hallatszik ezekben a napokban a Blaháné utca körút felőli részén, a Maróti György és a Wáli István kollégiumoknak otthont adó épületből. Buzás Borbála, a Tiszántúli Református Egyházkerület sajtóreferense arról tájékoztatott, hogy a hittudományi egyetemi szakkönyvtár, mely évtizedekig a ház földszintjén működött, a közelmúltban elköltözött a Füvészkert utca 2. szám alá, ahol a kerületi levéltár és a múzeumi gyűjtemények kaptak még helyet. Jelenleg az így megüresedett helyen folynak munkálatok, ahol kollégiumi hálószobákat és közösségi helységeket alakítanak ki. A beruházás valamivel több mint 100 millió forintba kerül. Az átépítés bő két hete kezdődött és a tervek szerint szeptember elején fejeződik be.

Ez a beruházás is abból a 10 milliárd forintos keretből valósul meg, melynek ideítéléséről Orbán Viktor miniszterelnök 2013. májusában, a Református Kollégium 475 éves évfordulója alkalmából tartott hálaadó istentiszteleten számolt be – közölte a sajtóreferens.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában