Helyi közélet

2015.07.20. 15:23

Itt a legújabb megoldás a netes figyelő szemek ellen

Egyre többen próbálják saját kezükbe venni virtuális életüket, s blokkolni a róluk a különböző weboldalak meglátogatásával beszerezhető információkat.

Egyre többen próbálják saját kezükbe venni virtuális életüket, s blokkolni a róluk a különböző weboldalak meglátogatásával beszerezhető információkat. Beszámoltunk arról, milyen látszatbiztonságot nyújt a böngészők privát módja, ám úgy tűnik itt egy ingyenesen használható, akár számítógépre, akár okostelefonra is telepíthető program, ami tényleg blokkolja a netes tevékenységünket követő programokat. A Chrome, Firefox vagy akár Explorer böngészőkre, Androidra és iPhone-ra is telepíthető Ghostery.

Az alkalmazás letöltése után az képes a minket „figyelő” programok listázására, sőt arra is, hogy magunk döntsünk róla, melyiknek engedünk adatgyűjtést is melyiknek nem. Ehhez nincs más dolgunk, mint a bővítmény ikonjára kattintva ­legördülő listán zöldre, vagy pirosra állítani az adott csúszkát, s máris biztosak lehetünk benne, hogy adataink (nagyobb) biztonságban vannak.

ÉKN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában