Helyi közélet

2015.07.01. 11:11

Hajdúdorogon megtudtuk a hosszú, boldog házasság titkát

Hajdúdorog - A szeretet, az elfogadás és az őszinteség a jó házasság titka.

Hajdúdorog - A szeretet, az elfogadás és az őszinteség a jó házasság titka.Tucatnyi, az 50. együtt töltött évfordulót ünneplő házaspárt köszöntött a közelmúltbeli hajdúdorogi városnapon Csige Tamás polgármester.

– Nagy volt a meglepetés és az öröm, amikor kézbe vettük a meghívót, jó érzés volt, hogy meghívtak minket – mesélte Kozák Mihályné, aki férjével a felköszöntöttek között foglalhatott helyet. Az ünnepség után arról kérdeztük őket, hogy mit jelent nekik a házasság. Fiatalon, szerelemből házasodtak, miután Mihály bácsi katonaideje letelt.

Egy életünk van

Jucika néni leszögezte, semmiképpen nem szeretne dicsekedni, hiszen egyszerű életet élnek, ami bárki másnak megadatik.

– Valamikor több szeretet volt a világban, s azt tanultuk a szüleinktől is, hogy ha megszeretünk valakit, annak elfogadjuk a természetét, a szeszélyeit, jó és rossz oldalát egyaránt – fogalmazott Jucika néni. Hozzátette, hogy akkoriban nem volt sok lehetőségük kimozdulni, hiszen a munka mellett voltak jószágaik, és a szülőktől ellesett módon gazdálkodtak, paradicsomot termesztettek.

– Sokat dolgoztunk, a családunkért éltünk, és nem tagadom, hogy amikor tönkrement a termés, idegesek voltunk, de sosem hajszoltuk egymást, hogy jobban és jobban éljünk. Sajnos látunk olyat ma, hogy a 21. század embere a jólétért hajt, kapcsolgatja a tévét, amin felingereli magát, netán a devizahitele miatt szomorú, ami rányomja a bélyegét a kapcsolataira. Kevés ember tudja elfogadni az életet azzal, amit ad, pedig mindvégig abban a tudatban kell élnünk, hogy élet csak egyszer van! – osztja meg velünk a bölcsességet a feleség. – Látom, sok mai kapcsolatot az őszinteség, a megbízhatóság hiánya is tönkretesz – folytatja –, pedig a hazugságnak nincs értelme, ha őszinte vagy, tán az Isten is megsegít; és ha valamit megígérünk, azt egyszerűen be kell tartani – mondja. Két gyermeket neveltek fel, sőt már dédunokának is örülhetnek, továbbra is „szépen megvannak”.

HBN-BB ​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában