Helyi közélet

2015.07.29. 17:20

Egyetemi emlékérem az indiai nagykövetnek

Debrecen - „Pro Universitate Debreceniensi 2000” emlékérmet adományozott az egyetem rektora Shri Malay Mishra, India leköszönő magyarországi nagykövetének.

Debrecen - „Pro Universitate Debreceniensi 2000” emlékérmet adományozott az egyetem rektora Shri Malay Mishra, India leköszönő magyarországi nagykövetének.

Shri Malay Mishra nagykövetnek az első európai Ájurvéda Tanszék és Intézet debreceni megalapításában való közreműködését ismerte el az emlékéremmel az intézmény rektora, Szilvássy Zoltán szerdán az indiai diplomata Debreceni Egyetemen tett hivatalos búcsúlátogatásán, melyen Madhaw Singh Baghel professzor, az Ájurvéda Tanszék vezetője is részt vett.

Shri Malay Mishra szerepet vállalt az egyetem és az itt keletkezett kutatási eredmények, valamint tudományos háttér indiai népszerűsítésében, növelte a debreceni intézmény külföldi elismertségét, segítette az egyetem oktató-kutató munkáját, valamint társadalmi, tudományos kapcsolatrendszerének fejlesztését, elsősorban a gyógyszeripar területén.

A diplomata 2013. szeptember 1-től töltötte be India magyarországi nagyköveti posztját. Az indiai törvények értelmében 60. életévük betöltése után a diplomatáknak le kell köszönniük tisztségükről, ám Sri Malay Mishra nem mond búcsút végleg Magyarországnak, hiszen a roma integráció témájában hazánkban kíván PhD-fokozatot szerezni.

- Debreceni Egyetem -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában