Helyi közélet

2015.07.16. 07:46

Debreceni hősök segítenek Zsófinak

Debrecen - Öt autónyi kupakkal segíti a Debreceni Hősök csapata azt a két és fél éves Mátyás Zsófit, aki csecsemőkori agybénulás miatt lett mozgáskorlátozott.

Debrecen - Öt autónyi kupakkal segíti a Debreceni Hősök csapata azt a két és fél éves Mátyás Zsófit, aki csecsemőkori agybénulás miatt lett mozgáskorlátozott. A kupakokat, – melynek kilójáért 75 forintot kap a család – szerdán adták át. – A kislánynak műtétre van szüksége ahhoz, hogy képes legyen járni. Magyarországon azonban nem vállalták a beavatkozást, Zsófit Barcelonában tudják megműteni, mindez viszont másfél millió forintba kerül: a szülők a kupakokból befolyt összeget a beavatkozásra gyűjtik – tudtuk meg Gismótól, az egyik hőstől.

Hozzátette: megalakulásunk óta sokan keresnek meg minket adományokkal, hol ruhát, hol ételt, hol kupakokat hoztak nekünk, ezen felbuzdulva, több helyen kupakgyűjtő dobozokat helyeztünk el, és több diák szervezetet is bevontunk az akcióba. Szerencsére olyan sok összegyűlt, hogy csatlakozni tudtunk ahhoz a kupakgyűjtő akcióhoz, amit Zsófinak szántak.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában