Helyi közélet

2015.06.11. 12:19

Tollhegyező: A szakma szégyene

<em>„Te egy gazdasági bevándorló vagy”? - tette fel a – kizárólag saját maga által – humorosnak ítélt kérdést a legutóbbi szépségverseny zsűrijébe meghívott Christopher Lambertnek egy fiatalember, aki a jelek szerint riporternek tartotta magát. (Mint megtudtam, ő amolyan „provokatív riporter”, aki azzal tűnik ki a nagy átlagból – ha már mással nem tud – hogy direkt kellemetlen kérdéseket tesz fel).</em> <strong>Kenyeres Ilona írása</strong>.

„Te egy gazdasági bevándorló vagy”? - tette fel a – kizárólag saját maga által – humorosnak ítélt kérdést a legutóbbi szépségverseny zsűrijébe meghívott Christopher Lambertnek egy fiatalember, aki a jelek szerint riporternek tartotta magát. (Mint megtudtam, ő amolyan „provokatív riporter”, aki azzal tűnik ki a nagy átlagból – ha már mással nem tud – hogy direkt kellemetlen kérdéseket tesz fel). Kenyeres Ilona írása.

A szépségverseny afterpartyján beszélgető világsztár először nem is értette a kérdést, majd első meglepetéséből felocsúdva azt válaszolta: „valami olyasmi.” Ettől aztán vérszemet kapott a mikrofont tartó, s tovább vicceskedett: „El akarod venni a magyaroktól a munkát?” Ekkor azonban a művészt meghívó producer szerencsére közbelépett, s udvariasan, de igen határozottan elköszönt a magát jópofának tartó fiatalembertől, mondván, „hülye kérdéseket nem kell feltenni, szevasztok!”

Az meg csak állt értetlenül, – még tán most is ott cövekel - olyan meglepett és sértett képet vágva, mint egy igazi, munkáját végző, oknyomozó riporter, akit valami aljas provokátor el akar távolítani a frontvonalról. De nem adta fel! Geszti Péterhez e szavakkal fordult: „Megint meg van tépkedve a ruhád… Valami temetés volt a családban?” A verseny tulajdonosnőjéhez is volt kedves szava: „mellben te vagy a legjobb”, majd felsorolta (ő!), hogy milyen bakikat követett el a hölgy a verseny felkonferálása közben. A szépségkirálynőre ujjal mutogatott: ”van szépséghibája, bibircsóka…” , majd a producer sógornőjének tett fel kedves kérdést: „…mennyire szokott felverni téged álmodból, hogy a nővéred és Andy bujáskodnak az ágyban?

Értem én a humort. Ott és akkor, amikor annak megvan a helye, a közönsége, no és a hozzáértő művelői. Az effajta otromba viccelődést azonban sajnos sem megérteni, sem értékelni nem tudom, nemhogy nevetnék rajta.

Nagyon szomorúnak tartom, hogy ennyire felhígult a riporteri szakma (is) manapság. Most már ott tartunk, hogy nem csupán valóságshow-szereplőket toboroznak, hanem sajnos sok helyen a riporterek is az „utcáról esnek be”. Kapnak egy mikrofont, és indulás! A végeredmény aztán magáért beszél. Erre már nem lehet mit mondani, inkább álljon itt egy olyan kérdés, amit a valóban jó humorú Geszti Péter tett fel a már említett kérdező embernek, s amellyel talán némi magyarázatra is fény derülhet: „Te figyelj, mi a baj? Mit szedtél be?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában