Helyi közélet

2015.06.24. 18:04

Őszinte levél egy édesanyától a Debreceni Terápiás Házról

Debrecen - <em>Küzdelem lakóknak, dolgozóknak</em> címmel június 10-én adtunk összefoglalót az ombudsmani vizsgálat jelentéséből. Ehhez érkezett az alábbi hozzászólás egy bentlakó gyermek édesanyjától.

Debrecen - Küzdelem lakóknak, dolgozóknak címmel június 10-én adtunk összefoglalót az ombudsmani vizsgálat jelentéséből. Ehhez érkezett az alábbi hozzászólás egy bentlakó gyermek édesanyjától.

A jót is lássák!

Erről miért nem írt a sajtó, és miért nem beszélt az Ombudsman? Az osztályon 2-3 ágyas szobák vannak. Tiszta, világos, új linóleum, gyönyörű mennyezet, ágyak rendben, tiszták, bent asztal, bőrszékek. A közös helyiségben vadonatúj járólapok. A székek megfelelő magasak. Mindenhol műanyag nyílászárók, a szobaajtók mindig nyitva vannak. A gondozottak korlátozás nélkül ki-be járnak. Az ablakokon fényáteresztő és nagyon szép árnyékoló függöny van. A közös helyiségben televízió (új típusú), a falon képek. A vizesblokk kifogástalan, wc több van, tisztaság mindenhol, vadonatúj, szépen csempézett.

A gondozottaknak foglalkozások vannak beütemezve. Torna, filmvetítés, disco, szüreti bál stb. Voltak fellépések, ott voltam, láttam. Voltak az állatkertben a terápiás ház autójával, kerekes székkel. Ahány kerekes szék, annyi ápoló ment. Ott voltam, és örömömben fakadtam sírva, mert én nem tudtam megadni a gyermekemnek, mivel járóképtelenné vált.

Az élelmezésük kifogástalan, sok család örülne, ha ilyen ételt tudna biztosítani. Az ápoló személyzet minden gondozottal türelmes, kedves. A hozzátartozó, ha kérdez, készségesen válaszolnak. Egy példa: a gyermekem mutatja, hogy vért vettek tőle. Megkérdeztem, hogy miért kellett. A válasz: észrevették, hogy kezdett hullani a haja. Ezek után kapott megfelelő kezelést: C-vitamin, ásványi anyagok. Kérdezem én, ha olyan rossz a körülmény, akkor hogy lehet, hogy még erre is oda tudnak figyelni? Más: a gondozott begipszelt lába alá párnát tettek a kőre.

A többit is sorolhatnám, mivel hetente egyszer-kétszer (egészségi állapotomtól függően) megyek be a gyermekemhez, és ezeket láttam. Mindezt azért írtam le, hogy a jót is vegyék észre. Természetesen én csak a négyes osztályról beszélek, nekem itt van a gyermekem. Tiszteletet érdemelnek a dolgozók, akik ezt a nagyon nehéz munkát napi 12 órában szeretettel végzik.

- Gajdos Tiborné, Debrecen -


Debrecen – Teljes kihasználtság, felújítandó részlegek és „kifacsart” dolgozók az otthonban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában