Helyi közélet

2015.06.10. 11:53

Szexmunkásként dolgoztatott gyerekeket egy hajdúhadházi férfi

Hajdúhadház - Két tinédzser lányt is prostitúcióra kényszerített egy hajdúhadházi férfi. Egyikük még gyermeket is szült neki – adta hírül a Zsaru Magazin.

Hajdúhadház - Két tinédzser lányt is prostitúcióra kényszerített egy hajdúhadházi férfi. Egyikük még gyermeket is szült neki – adta hírül a Zsaru Magazin.

Mint írják, a 26 éves férfi, H. Lajos ellen még februárban tett bejelentést a Derecskei Járási Gyámhivatalnál egy Nikolett nevű lány, ők értesítették a rendőrséget a történtekről. Ahogy olvasható, a lányt 2013 februárjában – amikor még Nikolett kiskorú volt – a férfi a házába vitte és szexuális kapcsolatot létesített vele.

Később Hajdúhadházon és Debrecenben is szexmunkára kényszerítette, a szolgáltatásért járó pénzt pedig elvette tőle, ha pedig a lány ellenállni mert, H. Lajos megverte.



Nikolett 2014 áprilisában közölte a férfival, hogy elmegy, de az nem engedte, bezárta a házba és megverte, májusban azonban a lánynak mégiscsak sikerült megszöknie. December 30-án viszont a debreceni vasútállomás előtt összetalálkozott H. Lajossal. A férfi nem engedte felszállni Nikolettet a buszra, megpofozta és azzal fenyegetőzött, ha nem megy vele vissza Hajdúhadházra, elcsúfítja az arcát. A vitának a jegykezelők vetettek véget, a lánynak ismét sikerült elmenekülnie zaklatója elől.

Terhesen is dolgoztatta

A rendőrök ellenőrizték, igazat állít-e Nikolett, az igazságügyi pszichológus szakértő szerint a lány igazat mondott, amit a sértett környezetében élők is megerősítettek, közel húsz tanú igazolta a  fiatal állítását, az adatgyűjtés közben pedig kiderült, nem Nikolett a férfi egyedüli áldozata. A nyomok a ma már felnőtt Anitához vezettek, aki elmondta, még tizennégy éves sem volt, amikor 2010. október 6-án H. Lajos, akarata ellenére a debreceni vasútállomáson felrángatta a hajdúhadház felé tartó vonatra.

Miután Hajdúhadházra értek, a férfi közösült Anitával, majd együtt éltek. A nő elmondása szerint, amikor 2012-ben négy hónapos terhes volt, a férfi prostitúcióra kényszerítette a pénzt pedig elvette tőle, ha ellenállni mert, a fejét egy oszlophoz verte vagy megrúgta. Miután megszületett a nő gyermeke, H. Lajos még 2013 végéig prostituáltként dolgoztatta Anitát Debrecenben.

H. Lajost június 2-án otthonában fogták el a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai. A férfi a kihallgatáson tagadta bűnösségét, a szembesítésen viszont Anita megerősítette vallomását, a férfit a bíróság június 4-én előzetes letartóztatásba helyezte.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában