Helyi közélet

2015.06.09. 17:12

Szabadtéri tárlatélmény az Art Expón

Debrecen - Bárki eladhat a kortárs Art Expón, akinek „van képe hozzá”.

Debrecen - Bárki eladhat a kortárs Art Expón, akinek „van képe hozzá”.Száztizennyolc művész „viszi” vásárra alkotásait a nyáron hat alkalommal a Belvárosi Udvarházban.

A június 13-án induló és kéthetente tartandó Debreceni Szabadtéri Festmény- és Grafikai Kiállítás és Vásárra nem csak azoknak érdemes ellátogatni, akiknek hiányzik a faláról vagy a gyűjteményéből egy-egy mű. A kulturális esemény közösségi élmény, élvezetes program is, amelyen képzőművészeti alkotásokat csodálhatnak, műgyűjtőket, valamint művészeket ismerhetnek és figyelhetnek meg akár alkotás közben a résztvevők – hangsúlyozta Máté László műgyűjtő, szervező. Hozzátette: kizárólag a műkereskedőktől kértek szerény összeget a jelenlétért, míg az alkotók ingyen kínálhatják képeiket.

– Ha valamivel javítható a helyi képzőművészek élet­minősége, azt az önkormányzat támogatja – emelte ki a rendezvény egyik célját Szentei Tamás, a polgármesteri hivatal kulturális osztályának vezetője. A másik törekvés szerint az udvarra szeretnének újra több figyelmet irányítani.

Vissza az udvarba!

A plázák megjelenésével átrendeződött kissé a városstruktúra, de Nyugat-Európában az a tendencia érvényesül, hogy a színvonalas dolgok visszatérnek a bevásárlóközpontokból a belvárosba. Előbb-utóbb ennek Debrecenben is így kell lennie, mivel bár az ország legkeletibb városa, egyben az egyik legnyugatiasabb is – fogalmazott Kováts Ákos, a Cívis Ház Zrt. vezérigazgatója, aki a művészeti vásár ötletének megvalósítására kérte fel Máté Lászlót.

A kétszáztíz ceruza-, szén-, tusrajzot, rézkarcot, linómetszetet, diópácot, akvarellt, pasztellt, olajfestményt, tűzzománcot, fametszetet, szitanyomást (papír, karton, fa, farost, zománc, vászon), valamint lexikonokat, régi debreceni könyveket, katalógusokat, képeslapokat felvonultató kortárs Art Expo ideje alatt kedvezményesen használható az Arany János utcai Városközpont Parkoló.

HBN–HABE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában