Helyi közélet

2015.06.01. 09:58

„Ők csak ártatlan áldozatok”

Hajdúszoboszló - Talán nem lenne baj, ha elmaradna néhány lovas esemény – véli Csontos János.

Hajdúszoboszló - Talán nem lenne baj, ha elmaradna néhány lovas esemény – véli Csontos János.

Bár a megfertőződött ló gazdája szűkszavúan nyilatkozott, nem tett lakatot a szájára Csontos János, aki szerint egyértelműen a klinika hibázott. – A magyar járványügyi hatóság, gyakorlat jó, Üllőnek volt nagy mulasztása – véli a légvonalban alig három kilométerre lévő Bíbor Horse Lovasiskola tulajdonosa, aki többször elmondta, áldozatnak tartja a szomszédságában élőket. – Kólikás volt a lovuk, felvitték Pestre, kifizettek egy horror pénzt és visszakaptak egy fertőzött állatot – summázta, hozzátéve: a napokban felhívta Erdei-Szigeti Dávidot, hogy a szoboszlói lovastársadalom szolidaritásáról biztosítsa, s egyúttal megtudja, kellően izolálták-e a beteg állatot.

Mindent megtesznek

– Többet is tesznek, mint amit a hatóság előír – mondta. Hangsúlyozta: nagyon jó lenne, ha ennek az ügynek a hatására mindenki megvizsgáltatná a lovát és lenne egy kiindulási pontnak tekinthető, felmért állapot az országban. A közel 30 lovat számláló ménes tulajdonosa elárulta, most egy darabig nem viszik versenyezni az állataikat, s azokat is teszteltetik, amiket eddig nem. – Talán nem lenne olyan nagy baj, ha elmaradna néhány rendezvény, a biztonság kedvéért – jegyezte meg.

HBN–SZFÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában