Helyi közélet

2015.06.26. 14:50

Nőszövetségi konferenciát tartottak a Nagytemplomban

Debrecen - Június 26-án tartotta a Tiszántúli Református Egyházkerület Nőszövetsége, a debreceni Nagytemplomban a 22. Egyházkerületi Nyári Konferenciáját, amelyre több mint 350-en érkeztek a kerületen kívül Erdélyből, Királyhágómellékről és Kárpátaljáról is.

Debrecen - Június 26-án tartotta a Tiszántúli Református Egyházkerület Nőszövetsége, a debreceni Nagytemplomban a 22. Egyházkerületi Nyári Konferenciáját, amelyre több mint 350-en érkeztek a kerületen kívül Erdélyből, Királyhágómellékről és Kárpátaljáról is.

„Az igaz hitben erősek legyetek!” Czeglédi Péter, gályarab lelkipásztor, költő siraloménekéből származó idézet volt a találkozó vezérgondolata. A Tiszántúli Református Egyházkerület Nőszövetségének elnöke kiemelte, hogy ez egy nagyon megható és erősítő mondta, ugyanis a lelkész nem a saját szenvedését helyezte előtérbe, hanem ezt a jövő felé mutató üzenetet küldte családjának, gyülekezetének, hogy ne gyengüljenek meg. „A megmaradás, az erős hit, a jövőben való reménység, ezekre mutat ez a mondat, amelyből mindannyian tanulhatunk”- emelte ki Dr. Gaál Botondné dr. Czeglédy Mária, aki elmondta azt is, hogy a mostani konferencia főtémája, a Hirdesd az Igét! program, amelyet Dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdetett meg még püspöki székfoglaló beszédében. A témában Tóth-Mihala Veronika programvezető, lelkipásztor tartott előadást a jelenlévőknek, hogy ők hogyan tudnak bekapcsolódni a programba, hogyan tudnak részt venni a nőszövetségek a gyülekezeti felnőttképzésben, a református szemléletmód alakításában, a hitvallás magyarázás szorgalmazásában.

A 22. kerületi nyári nőszövetségi konferencián a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét. Dr. Fekete Károly prédikációjában kiemelte, hogy a nőszövetség, nem csak nőszövetség, hanem egy szolgáló szövetség, a gyülekezetek, az egyház és sok jó ügy érdekében, de ehhez Jézus mellett kell lenni, mert az Ő vele járás tartja azt a figyelmet, amelyikkel oda tud az ember figyelni másokra, és ez sokszorozza meg a gyenge erejét. „Az életünkben az ad ösztönzést, amit Isten tett értünk”- hangsúlyozta a tiszántúli egyházkerület püspöke, aki kiemelte azt is, hogy a Hirdesd az Igét! programba be lehet kapcsolódni, mert „mi akkor is hirdetjük az Igét, amikor nem szavakkal tesszük, amikor nem szószékre állunk, vagy bizonyságot teszünk, mert nem lehet nem az Igét hirdetni a keresztény embernek”- mondta Fekete Károly.

A találkozón bemutatkozott Feketéné Kavisánszki Györgyi is, ugyanis a nőszövetség alapító okirata szerint a Kerületi Nőszövetség tiszteletbeli elnöke a mindenkori püspök felesége.

A konferencián ez énektanulás mellett köszöntötték a jubiláló nőszövetségeket és köszöntőt mondtak a testvér nőszövetségek is, valamint Hűvösvölgyi Ildikó Kossuth-díjas színművésznő, Papp Dávid gitárművésszel Csendes csodák címmel tartott előadást. A záró áhítaton pedig Molnár Helén besztercei lelkipásztor szolgált.

- Tiszántúli Református Egyházkerület -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában