Helyi közélet

2015.06.18. 14:08

Nagyüzem van a debreceni befogadóállomáson

Debrecen - Két-három hetente teljesen kicserélődnek a debreceni menekülttábor lakói.

Debrecen - Két-három hetente teljesen kicserélődnek a debreceni menekülttábor lakói.

Míg az év első hónapjaiban elsősorban koszovói illegális migránsok érkeztek hozzánk, az utóbbi időben túlsúlyba kerültek az afgánok, szírek, irakiak és pakisztániak - mondta Rácz Róbert hajdú-bihari kormánymegbízott a megyei államigazgatási kollégium ülését követő csütörtöki sajtótájékoztatón.



A bevándorlási hivatal regionális igazgatóságán megtartott tanácskozáson elhangzottak közül Rácz Róbert két számadatot emelt ki. Eszerint a 830 személy fogadására alkalmas debreceni menekülttáborban jelenleg 1474-en tartózkodnak, ami az eddigi csúcsot jelenti. A másik, hogy az Európai Unió tagországaiból a dublini egyezmény értelmében idén már eddig 15 ezer illegális bevándorló Magyarországra való visszairányítási az eljárását kezdték meg a tavalyi 2298-cal szemben. Hozzátette, szerencsére, ennek csak a töredéke végződik tényleges visszatoloncolással, de kiszámíthatatlan, meddig kezelik ennyire elnézően a legérintettebb tagországok az illegálos migránsok ügyét.



Rövidesen további részleteket is közlünk a sajtótájékoztatóról.

HBN-ÉP ​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában