Helyi közélet

2015.06.26. 13:45

Közel hatvan embernek ad munkát a debreceni tubusgyár új üzemcsarnoka

Debrecen - Ötmilliárd forintos beruházással bővítették a kishegyesi úti tubusgyárat.

Debrecen - Ötmilliárd forintos beruházással bővítették a kishegyesi úti tubusgyárat.– A magyar gazdaság eddig elért eredményeivel a kormány még nincs megelégedve – fogalmazott Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter a Tu-Plast Tubusgyártó Kft. 6600 négyzetméteres új üzemcsarnokának avató ünnepségén. Kijelentette: három fontos célt tűztek ki maguk elé. Az első, hogy az ipar a nemzetgazdaság egészéhez viszonyítva Magyarországon adja a legnagyobb hozzájárulást az Európai Uniós országok között. (Ebben a tekintetben a 2-4. hely körül állunk jelenleg.) A második, hogy hazánkban legyen a legmagasabb az export a GDP-hez mérve. (Ebben Szlovákia vezet, mi a 2. helyen vagyunk.) Szintén az első helyre törekszünk abban, hogy Közép-Európában nálunk legyen a legmagasabb az egy főre jutó külföldi működőtőke. (Az ilyen statisztikákban szintén a második helyet birtokoljuk.)

Sikeres magyar modell

– A magyar gazdasági modell működik! Túlhaladtunk egy közgazdasági dogmát. Bebizonyítottuk, hogy lehetséges egyszerre gazdasági növekedést felmutatni, új munkahelyeket teremteni, közben pedig egy rendkívül feszes költségvetési politikával csökkenteni az államadósságot és a költségvetés hiányát. Ezáltal egy kiszámítható, stabil gazdasági és befektetési környezetet létrehozni – tette hozzá Szijjártó Péter.

A 75 százalékban svájci tulajdonban lévő üzemben a külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta, hogy Svájc jelenleg a hetedik legnagyobb befektető hazánkban. A helvét beruházók nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a magyar gazdaság teljesítménye immáron három éve egyfolytában emelkedik. A 2010-ben regisztrált 1,8 millió adófizető helyett, most 4,2 millióan dolgoznak, fizetnek adót Magyarországon – fogalmazott a miniszter.

Fejlett ipar kell ide

– A Tu-Plast csúcstechnológiát hozott Debrecenbe. Mivel Magyarország célja, hogy felzárkózzon a világ vezető gazdasági hatalmaihoz ilyen beruházásokra van szükségünk – mondta Dr. Papp László a város polgármestere. Kiemelte: Debrecen a következő években a régió legerősebb iparfejlesztési programját akarja végrehajtani. A lassan betelő Határ úti Ipari Parkot a közelben egy 600-700 hektáros új ipari területtel váltják ki.

A rendezvényen a tulajdonos Hoffmann Csoport vezetőin kívül Svájc magyarországi nagykövete is megjelent.

HBN - Orosz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában