Helyi közélet

2015.06.13. 08:39

Jól gazdálkodott a múlt évben a Főnix kft.

Debrecen - Csaknem a duplájára nőtt az Apolló Mozi látogatóinak száma tavaly.

Debrecen - Csaknem a duplájára nőtt az Apolló Mozi látogatóinak száma tavaly.

Jóváhagyta a közgyűlés a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. a tavalyi évre vonatkozó üzleti beszámolóját. Eszerint az egyebek mellett a Virágkarnevált és a Nyári Színházi Estéket is szervező cég 395 millió forintos mérlegfőösszeggel zárta az esztendőt. Egy évvel korábban ez csak 345 millió forint volt. Az eredmény meghaladta a 22 millió forintot. Ezzel a társaság saját tőkéje az előző évi 120 millióról 142 millió forintra nőtt.

Kevesebb támogatással

A kötelezettségek állománya az előző évihez képest némileg csökkent. Az üzemi (üzleti) tevékenység eredménye ugyanakkor – 69 millió forinttal – jelentős negatívumot mutat.

A város önkormányzata tavaly 365 millió forint működési célú támogatást folyósított a Főnixnek, mely mintegy 130 millió forinttal kevesebb az előző évihez képest. A társaságnak 363 millió forint adófizetési kötelezettsége keletkezett.

Duplázódó nézőszám

A vállalat 2014-ben 15 városi nagyrendezvényt szervezett, melyekre összesen körülbelül 209 ezer néző volt kíváncsi. Ebből 53 ezer fő fizetett. Különösen nagy siker volt az Apolló Mozi korszerűsítése. Március 6-ára mindhárom terem alkalmassá vált a digitális adathordozón tárolt filmek vetítésére. A beszámolóban az olvasható, hogy a gondosan válogatott filmkínálatnak, a kiszélesített büféválasztéknak és az elvégzett felújítási munkáknak (falak átfestése, a világítás korszerűsítése) köszönhetően, a múlt esztendő látványos növekedést hozott a nézőszámban. Több mint 52 ezren váltottak jegyet az Apollóba, ami majdnem a duplája az egy évvel korábbinak.

HBN–OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában