Helyi közélet

2015.06.03. 15:02

Dupla elismerés a virágkarneválnak

Debrecen - A virágkarnevál idővel akár a hungarikumok közé is bekerülhet.

Debrecen - A virágkarnevál idővel akár a hungarikumok közé is bekerülhet.

Az Európai Fesztivál Szövetség minősített fesztivál, illetve a Magyar Marketing Szövetség „Városmarketing gyémánt” díját kapta meg a Debreceni Virágkarnevál és az azt szervező Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. a közelmúltban. A cég képviselői egy szerdai sajtótájékoztató keretében elmondták, céljuk továbbra is az, hogy a karnevál minél színvonalasabb programokat kínáljon, s ezek a díjak munkájuk elismerése mellett azt jelzik, hogy jó irányba haladnak.

Minősített fesztivál

Az Európai Fesztivál Szövetség (EFA) két éves kísérleti projektje 2014-ben startolt. Célja, hogy magas színvonalú kulturális fesztiválokat kutasson fel, amelyeknek európai minősítést és díjat ad. 32 ország 900 pályázójából 761 fesztivál kapott minősítést: Magyarországról 31 pályázó volt, ebből 25 kapta meg az európai fesztiválminősítést 2015-2016-ra. A verseny ezzel még nem zárult le, hiszen a minősített fesztiválok közül választja majd ki a nemzetközi zsűri Európa legjobb fesztiválját.



Bódor Edit, a Főnix rendezvényszervező ügyvezetője elmondta az is a céljuk, hogy a helyi értékeket hangsúlyozzák, nem csoda, hogy a helyi értéktárba is bekerült a virágkarnevál. Az efféle díjak pedig azt segíthetik elő, hogy idővel hungarikummá váljon Debrecen augusztus 20-i rendezvénysorozata.

Városmarketing díj

Az első Országos Városmarketing Díj pályázat díjátadója 2015. május 28-án volt. A pályázat lényege, hogy a sikeres, hatékony marketingmegoldások elismerésével és azok széleskörű népszerűsítésével a Magyar Marketing Szövetség hozzájáruljon az igényes, szakmailag helyes gyakorlat elterjedéséhez, segíti a tapasztalatcserét, s benne a megyék, a városok vezetői, szervezetei és a marketingesek közötti együttműködést. ,



Rendezvény kategóriában a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. a karnevál marketing tevékenységéért kapta meg a „Városmarketing gyémánt” elismerő díjat.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában