Helyi közélet

2015.06.12. 19:55

A tudat szemszögeiből

Debrecen - Laár András megmondta, hogy az ő igazsága szerint mi jó és mi nem.

Debrecen - Laár András megmondta, hogy az ő igazsága szerint mi jó és mi nem.Bár a beszélgetőtárs Némethy Norbert a csütörtöki közönségtalálkozó első percében kijelentette: „nem akartuk meghívni a buddhista papot és Besenyő Pista bácsit, mert kíváncsak vagyunk Laár Andrásra”, végül senki sem maradt otthon. Besenyő István ott volt a felszaladó háromszög szemöldökben és a szópoénokban: „Ha van szószátyár, ugyan miért nincs mondjuk zokniszátyár?

A legújabb könyvét, a Kiderülés címűt a Libri könyvesboltban bemutató buddhista pap megmutatkozott a bölcsességekben: „Amiben élünk egy tudat, a létezésünk is a tudatunkban van, sőt ide csatornázik be eleve az összes érzékszervünk tapasztalata. Plusz itt vannak a múltról és a jövőről alkotott képek, amik persze folyamatosan változnak. Ez az egész egy élő hömpölygő tudat. Ennek a tudatnak a szemszögeiből nézünk egymásra. Nincs semmi, amit felfoghatnánk a tudaton kívül, mert ha csak rágondolnánk, ezzel máris behozzuk a tudaton belülre. Ebből az következik, hogy minden probléma, megoldási kísérlet és a megoldás is a tudatunkban van. Tehát a tudat dönti el, hogy valami probléma-e vagy nem, nincs önmagában jó vagy rossz. Az igazság szempontoktól függő. Mindenkinek van igaza és ez nem egyenlő azzal, hogy mindenkinek igaza van.

A Krisztust befogadó, hívő ember pedig felbukkant az átélt csodákról szóló történetekben: „Az Úr jelen van az életemben. Jel-en. Állandóan figyelem ezeket a jeleket. A L’art pour L’art társulatban volt egy kemény helyzet tíz évvel ezelőtt. A próbára vezető fél óra alatt a rendszámok révén kaptam válaszokat a gondolataimra és tudtam meg, mi készül a csapatban és mit kell tennem, hogy jó legyen. Egy még erősebb bizonyosság óta nem tehetem meg, hogy ne higgyek Istenben: leszakadt porckorong okozta tizennégy napnyi elviselhetetlen bénító fájdalom után egyik napról a másikra felálltam az ágyból, amikor egy kedves barátom jógás ismerőseivel imádkozott értem. Azóta minden este elvégzem a gyógyító buddhista szertartást másokért. Csodák mindenhol vannak, de ezek előtt az ember a hitével nyit kaput.

HBN–HABE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában