Helyi közélet

2015.05.22. 11:22

Vályogházak épültek Komádiban

Komádi - A tornácos, régi parasztházakra emlékeztető épületek hagyományos komádi és bihari építészeti elemeket tartalmaznak​.

Komádi - A tornácos, régi parasztházakra emlékeztető épületek hagyományos komádi és bihari építészeti elemeket tartalmaznak​.

A Belügyminisztérium által meghirdetett vályogvető program elnevezésű, helyi sajátosságokra épülő, országos közfoglalkoztatási mintaprogram keretében megépült vályogházak ünnepélyes átadójára vártak Komádiba május 20-án.

A város 2014 tavaszán csatlakozott a vályogvető programhoz, ennek során elkészült nyolc lakóháza hátrányos helyzetű kisebb családoknak segít otthont teremteni. A Kertész Attila mérnök által tervezett tornácos, régi parasztházakra emlékeztető épületek hagyományos komádi és bihari építészeti elemeket tartalmaznak.



– Kívánom, becsüljék meg, gondozzák ezeket az épületeket. Leljenek otthonra, boldoguljanak családjaikkal a jövőben is városunkban – mondta Tóth Ferenc polgármester, míg Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkár a közmunkaprogram fontosságát és hasznosságát hangsúlyozta. Az ünnepi beszédek után fellépett a Rákász Citeraegyüttes, majd Tóth Ferenc, Pogácsás Tibor, és dr. Vitányi István országgyűlési képviselő ünnepélyesen átvágták a nemzetiszínű szalagot, és ezzel átadták a vályogházakat.

Az újonnan épült vályogházak egyenként 45 négyzetméter alapterületűek. Az épületek vízzel, szennyvíz-elvezetéssel, elektromos hálózattal és egyedi helyiségfűtéssel is el vannak látva. A nyolc vályogház a Deák Ferenc, a József Attila, a Mártírok és a Nagysándor József utcán található.

HBN-Rozsik Rita

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában