Helyi közélet

2015.05.14. 12:34

Tízmilliókat csalhattak az adófizetők kontójára

Nyíregyháza - Hatvanmillió forint értékű egészségpénztári támogatást vett fel jogosulatlanul egy olyan Szabolcs megyei betegszállító vállalat, amely főként Hajdú-Biharban és Békésben tevékenykedett.

Nyíregyháza - Hatvanmillió forint értékű egészségpénztári támogatást vett fel jogosulatlanul egy olyan Szabolcs megyei betegszállító vállalat, amely főként Hajdú-Biharban és Békésben tevékenykedett. A cég ügyvezetői a fekvő-, és járóbetegek szállítására használt járművek teljesítmény-jelentéseit hamisították – közölte szerdán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának szóvivője. Dr. Jánvári Regina százados a három gyanúsítottat felvonultató bűnügyről elmondta: a legmagasabb támogatási összeg elnyerése érdekében a cégvezetők hamis adatok alapján tettek eleget jelentési kötelezettségüknek, és így a valóságban megtett mennyiségnél lényegesen többet számoltak el. Kiderült ugyanis, hogy egyes autók esetében a menetlevélen és a szervizkönyvben feltüntetett kilométeróra-állás nem azonos. Hasonló eltérés jelentkezett a járművek GPS készülékei adatai alapján. A sofőrök elmondása szerint nem is kellett minden esetben kitölteniük a menetlevél kilométeróra állására vonatkozó rovatokat.

Az ügyben a pénzügyi nyomozók 30 tanút hallgattak ki, és az okozott kár megtérülésére zár alá vettek tizennégy betegszállító autót. Bár az elkövetők igyekeztek menteni vagyonukat, például gyermekeikre próbálták íratni ingatlanjaikat, mégis két személyautót, két motorkerékpárt és három ingatlant zároltak tőlük 24 millió forint értékben.

HBN


Hatvanmillió forintot csalt el egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei betegszállító társaság, amely hamis adatokkal, jogosulatlanul vett fel egészségpénztári támogatást – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) észak-alföldi regionális bűnügyi igazgatóságának sajtóreferense szerdán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában