Helyi közélet

2015.05.17. 12:45

Talpra állt és útra kelt

Debrecen - Az 50 éves Ternován Zoltán a sclerosis multiplexes betegtársainak próbál reményt adni.

Debrecen - Az 50 éves Ternován Zoltán a sclerosis multiplexes betegtársainak próbál reményt adni.

Tizenhat nap alatt kerékpározza körbe Magyarországot Ternován Zoltán sclerosis multiplex betegséggel küzdő amatőr sportoló, hogy minél több sorstársának reményt és erőt adjon. A férfi vasárnap érkezett Debrecenbe, ahol elmondta: – Remélem, a harminc várost érintő utamon minél több sorstársammal sikerül találkozni, hogy saját példámon keresztül megmutathassam nekik: soha nem szabad feladni! A sportoló magával hozta az SM-világnap zászlaját, és azt tervezi, hogy május 23-án, az SM-világnap rendezvényére érkezik meg Székesfehérvárra.

Együtt élni vele

Zoltán neurológiai osztályokat, civil rendezvényeket látogat meg, számos önkormányzat képviselőjével, médiaszakemberekkel találkozik (Debrecenben Papp Csaba tanácsnok, a közgyűlés egészségügyi és szociális bizottságának alelnöke fogadta), és szinte mindenhol csatlakoznak hozzá kerékpárosok, szolidaritásukról biztosítva a kezdeményezést. Mint a sportolótól megtudtuk, Magyarországon nyolcezren élnek az idegrendszert károsító, fiatalkori mozgáskorlátozottságot, látásvesztést, bénulást is okozni képes, gyógyíthatatlan neurológiai betegséggel. Valamennyiük jószolgálati követeként kelt útra az 50 éves mogyorósbányai férfi.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában