Helyi közélet

2015.05.28. 15:01

Nézőpont: Ember-gyerek

<em>Te már felnőttnek érzed magad? – kérdezte a népszerű pszichológus előadásán. Ha azt mondom, hogy igen, biztosan rám pirít. </em>Barak Beáta írása.

Te már felnőttnek érzed magad? – kérdezte a népszerű pszichológus előadásán. Ha azt mondom, hogy igen, biztosan rám pirít. Barak Beáta írása.

Ha tagadom, kinevetnek az emberek, mert infantilis vagyok – fut át a hallgatóságon. Senki nem meri vállalni, hogy felnőtt, ülnek csendben. Hogy felnövünk-e valaha, arra biztosan nem a válasza annak a szülőnek, aki oly szívesen guggol le gyermeke mellé legózni, „az óriásból gyerek lesz, rögtön felkel a világ”. Az, hogy felnövünk egy életfeladathoz, egy tragédiához, még nem jelenti azt, hogy tényleg. Nem hinném, hogy van olyan ember, aki ezt teljes meggyőződéssel kijelenthetné magáról. Maradjatok gyerekek – szól a zenerádióból, a játékgyártók expert szériát (tapasztaltabb felhasználóknak valót) készítenek az építőjátékokból, az anyák összeöltöznek a lányukkal, s hisztiznek egy-egy jobb cuccért. A szülők koros gyermeküket is képesek megszidni, sőt a dédnagyikorban lévő felmenőiket is, ha úgy van. Az Európa Parlamentben játékos tockossal köszönnek egymásnak a politikusok, a rangsorban való hely kijárása még mindig a játék része… Ameddig az élethez társuló lelkesedés kitart, soha nem nő fel igazán az embergyerek; de még az sem mindre igaz, hogy az évek során megtanul viselkedni. Talán a nőknek egy picit muszáj...​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában