Helyi közélet

2015.05.20. 14:17

Felsorakozott és ünnepelt a dandár

Debrecen - A honvédelem napján felvonulást és katonai bemutatót tartottak.

Debrecen - A honvédelem napján felvonulást és katonai bemutatót tartottak.A Magyar Honvédelem Napját 1992. május 21. óta ünnepeljük. 1849-ben ezen a napon foglalta vissza Budát a Görgey Artúr tábornok által vezetett hadsereg. Erre emlékezve a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandárja is minden évben ünnepséget szervez.

Délelőtt a Kossuth téren zajlott dandársorakozó, illetve kitüntetéseket is átadtak, ezt követően pedig a Bocskai és a katasztrófavédelmi szervezetek képességeinek, technikai eszközeinek bemutatója zajlott a Kossuth laktanyában. A főtéri parádén Komolay Szabolcs alpolgármester méltatta a dandár itthon és külföldön végzett tevékenységét, s történelmi példákat (Árpád, Szent István, Szent László, a Hunyadiak) említett annak bizonyítására, hogy Magyarország évszázadok óta komoly harcászati erőt képvisel. Hende Csaba honvédelmi miniszter pedig üzenetben jelezte, a magyar katonák munkája fontos a haza számára, az 1848-1849-es honvédek helytállására pedig büszkének kell lennünk.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában