Helyi közélet

2015.05.11. 12:11

Felfüggesztették az ittas beteghordókat

Berettyóújfalu - Elismerték, hogy több üveg sört és töményt is fogyasztottak a betegszállítók.

Berettyóújfalu - Elismerték, hogy több üveg sört és töményt is fogyasztottak a betegszállítók.Nem ejtették le a halottat, viszont annak beütődött a feje az elhunytak szállítására való kocsi kiálló fémrészébe, ami a bádogborítású tetőt tartja - közölte Muraközi Zoltán, a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház főigazgatója a péntekről szombatra virradóan történt eset kapcsán, amikor két betegszállító minősíthetetlenül, ittasan viselkedett. Az sem igaz, hogy alvó beteget akartak tévedésből a hullaházba szállítani.

- Éjfél után a krónikus A osztályra egy női halottért ment a két férfi betegszállító hangoskodva, csapkodva, ezért a nővérek velük tartottak. a nőt még sikeresen elszállították, később történt, már a krónikus B osztályon, hogy egy férfi elhunyt, akit már csak második nekifutásra tudtak feltenni a kocsira, de nem ejtették le - mondta a főigazgató javítva a hétfői médiahírekben megjelenteket, hozzátéve, mindenképpen kegyeletsértésnek tartja a történteket, ezért az új körülmény sem menti a történteket.

- Az esetet a nővérek azonnal jelentették az igazgatóságnak, megszondáztattuk a betegszállítókat, a vizsgálat pozitív volt, de ők is elismerték, hogy több üveg sört és töményt is ittak. At elhunyt sérülését megnéztem, horzsolás van a fején, nincs törés - folytatta.

Régi dolgozóik

Amikor arról érdeklődtünk, vajon a férfiak egy külső betegszállító cég alkalmazottai-e, esetleg részmunkaidőben - tehát nem ismerősek a kórházban - Muraközi Zoltán elmondta, hogy ők a kórház közalkalmazottai, teljes munkaidőben végezték az osztályok és részlegek közötti betegszállítást két műszakban, éjjel ketten voltak ügyeletben. Egyikük már 25 éve, a másik több, mint tíz éve a kórház dolgozója, ezért miután felmérték mit tettek, már nagyon bánták a történteket. A munkaviszonyukat hétfőn reggel felfüggesztették, elbocsátják őket - tudtuk meg.

Az elhunyt férfi haláláról, ahogy kell, hivatalos értesítést küldött a kórház a családnak, az intézményben történt további dolgokról pedig személyesen tájékoztatta őket Muraközi Zoltán. - Ma reggel személyesen kértem elnézést tőlük, és a kegyeleti szolgáltatás költségét elengedtük - mondta a főigazgató.

HBN-Barak Beáta


Volt, lesz is szonda

Eddig szúrópróbaszerűen, vagy a kollégák jelzése alapján végeztek szondáztatást a berettyóújfalui kórházban. Ha ittasságot jelzett a szonda, fegyelmi eljárást kezdeményeztek. Mostantól, ha nem lesz törvényi akadálya, minden gépjárművel érkező és távozó dolgozó, valamint többek között a betegszállítást végzők körében is bevezetik a digitális szondáztatást - mondta a főigazgató. ​


Ittas betegszállítók elejtettek egy halottat a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházban péntekről szombatra virradó hajnalban - közölte az RTL Klub híradója vasárnap este.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában