Helyi közélet

2015.05.06. 11:04

24 éve önálló Téglás

Téglás - Téglás városa május elsején ünnepelte önállóvá válásának 24. évfordulóját.

Téglás - Téglás városa május elsején ünnepelte önállóvá válásának 24. évfordulóját.Kedves, vidám látvány fogadta a városba érkezőket az idei városnapi ünnepségen, hiszen a Családsegítő és Gyermekjóléti Intézmény jóvoltából a főutca fái színes pántlikába öltöztek, s egy napra a sportpálya színpadán felállított májusfához hasonló ünnepi ruhát kaptak.

A rendezvény a város főterén, az MH. 5. Bocskai István Lövészdandár Helyőrségi Zenekarának muzsikájával indult. A Lesz Dance TSE ifjú táncosai színesítették a felvonulást, melyhez csatlakozhattak a korán ébredők. A menet a Városi Sportpályára érkezett, ahol a délelőtti órákban a sporté volt a főszerep. A reggeli tornát Iván Ildikó és Sallainé Nagy Zsuzsa tanítónő vezette, remek bemelegítést adva a következő programban indulóknak. Több mint 150-en rajtoltak a futás szerelmesei a Trapp-Party nevű futóversenyen. A verseny felvezetői Popovics József és Nagykéri György téglási maratoni futók voltak. Koordinátorként közreműködött DJ. Pufi, azaz Balogh János. A nagy hagyománnyal rendelkező futóverseny óvodástól senior korosztályig idén is nagyon sok téglásit megmozgatott.

Tréfás feladatok

A délelőtt további részében zajlott a nagy sikerű mobiltelefon-dobáló verseny, melynek ötletgazdája és szervezője idén is Zimán Ferenc alpolgármester volt. A Szabó Imre TVSE-elnök által indított tizenegyesrúgó-bajnokságon közel 30 gyerek és felnőtt vett részt. Ugyanebben az időben zajlott Hadháziné Karsai Katalin kézilabdaszakosztály-vezető irányításában, a kézilabdacsapat tagjainak közreműködésével egy fantasztikus játékos csapatverseny, melynek résztvevői tréfás sportfeladatokon vehettek részt.

A Nyugattól Keletre Egyesület Kincskereső játékot indított. A sportpálya területén elrejtett „kincsek” felkutatása izgalmas és újszerű volt a gyerekek számára.

A rendezvény ünnepi része kora délután Czibere Béla polgármester ünnepi beszédével kezdődött, majd a városi kitüntetések átadására került sor.

Kitüntetések

Téglás Városért-kitüntetést vehetett át kimagasló munkájáért Kovácsné Lőrincz Judit pedagógus, az Alapfokú Művészeti Iskola intézményegység-vezetője, Szilágyi József László aljegyző, Urgyán Antal görög katolikus parochus.

Egészségügyi és szociális díjban részesült Nagyné Szabó Mária bölcsődei gondozónő.

Téglásért-díszoklevélben részesült több évtizedes önzetlen polgárőri és kertbarátköri tevékenységéért Kukucska Mihály.

A színpadon óvodai és iskolai csoportok, a Lesz Dance TSE és a Holdfény Majorette Csoport táncosai bűvölték el a közönséget. Mohos Péter debreceni előadóművész „Én most szeretlek téged” című műsorával az édesanyákat köszöntötte. Ezt két nótacsokor-blokk követte: a hajdúhadházi Enyedi család bemutatkozása után a Margitai Borisszák tették vidámmá nótáikkal a hangulatot.

A fiatalokat a Debreceni Shinkendo Klub zenés bemutatója nyűgözte le, majd a DJ. Pufi által lebonyolított könnyűzenei kvízben mutathatták meg tudásukat.

Az este sztárvendége Varga Viktor volt. A Slack Zenekar sem maradt le a jó hangulat varázslásban. Népszerű dalokat, régi és új slágereket játszottak a tőlük megszokott kitűnő minőségben, a zenekedvelő közönség nagy örömére.

A Holdfény Majorette Csoport világítós botos tánca vezette be a város napja tiszteletére rendezett tűzijátékot.

A nap folyamán a felnőtteket kirakodóvásár és főzési lehetőség, Hajdúhadház-Téglás öregfiúk labdarúgó-mérkőzés, a gyerekeket óriáscsúszda, körhinta, pónilovaglás, és óriástrambulin várta.

Délelőtt a Bárczay Anna Városi Óvoda munkatársai kézműves foglalkozással és arcfestéssel, a Családsegítő és Gyermekjóléti Intézmény vezetői lufihajtogatással szórakoztatták a gyerekeket.

Különleges színfoltja volt a napnak a városnéző kisvonatozás, melyet a Bátori Barangolók járműve biztosított.

Elszármazottak

Szintén ezen a napon került sor a Téglásról elszármazottak első baráti találkozójára, melynek résztvevői Czibere Béla polgármester városismertetőjéből, majd egy rövid városnéző körútból is láthatták, mennyit változott a település az elmúlt időszakban, de persze kiváló alkalom volt ez az emlékek felidézésére és a rég nem látott ismerősökkel való találkozásra is.

A kora délelőtti időszakban az MH. 5. Bocskai István Lövészdandár Debreceni Toborzóirodájának képviselői tájékoztatást adtak az érdeklődőket a katonaéletről.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában