Helyi közélet

2015.04.23. 16:50

Városi és megyei rendezvényekre is alkalmas

Debrecen - Befejeződött a Kós Károly Szakközépiskola és Kollégium felújítása, valamint az épületben az új közösségi tér kialakítása. Az ünnepélyes átadás csütörtökön volt.

Debrecen - Befejeződött a Kós Károly Szakközépiskola és Kollégium felújítása, valamint az épületben az új közösségi tér kialakítása. Az ünnepélyes átadás csütörtökön volt.A munkálatokra azért volt szükség, mert az 1983-ban átadott épületek állaga erősen leromlott, valamint az eredeti funkciójához képest használatában lényeges változások következtek be – társadalmi hatások hívták életre a kézműves szakiskolát, később 80 fős kollégiummal bővült az intézmény. Az ezredforduló után a törvényi változások, a társadalmi hatások és a szülői igények hozták létre a párhuzamos művészeti szakközépiskolát, amelyben 2003 óta zajlik az oktatás.

A közel 400 millió forintos támogatással megvalósult beruházás keretében egyebek mellett a meglévő épületben elvégezték a teljes gépészeti felújítást, bővítették a könyvtárat, új tereket alakítottak ki, lifteket és rámpákat szereltek fel. A korszerűbb és energiatakarékosabb intézményben az iskola diákjai és dolgozói komfortosabban érezhetik magukat, valamint az új közösségi épület alkalmas városi és megyei rendezvények megtartására is.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában