Helyi közélet

2015.04.17. 12:27

Több busz terelőútvonalon a kerékpárverseny ideje alatt

Debrecen - Ezen a héten, szombaton, 2015. április 18-án 9 óra 55 perc és várhatóan 12 óra 55 perc között rendezik meg a Hajdú Kupa kerékpáros időfutam versenyt. A futam ideje alatt a szervezők lezárják a Pallagi út: Nagyerdei körút és Pallagi buszforduló közötti szakaszát, ami az autóbusz közlekedését is érinti.

Debrecen - Ezen a héten, szombaton, 2015. április 18-án 9 óra 55 perc és várhatóan 12 óra 55 perc között rendezik meg a Hajdú Kupa kerékpáros időfutam versenyt. A futam ideje alatt a szervezők lezárják a Pallagi út: Nagyerdei körút és Pallagi buszforduló közötti szakaszát, ami az autóbusz közlekedését is érinti.

A rendezvény ideje alatt a 10-es, 12-es, 13-as, valamint reptéri járatok közlekedése változik.

Felhívjuk az utasok figyelmét arra, hogy a 12-es autóbusz a verseny ideje alatt csak a Vincellér utca és a Klinikák között közlekedik, míg a 13-as autóbusz 9 óra 50 és 12 óra 15 perc között a Segner tér és Pallag között egyáltalán nem jár majd.

Részletes terelőútvonalak:

10-es autóbusz

  • IT Services Hungary Kft. irányába: Nagyerdei körút – Klinikák (visszafordul) – Nagyerdei körút – Egyetem tér – Dóczy József utca – Kartács utca, majd tovább az eredeti útvonalon.
  • Az autóbuszok a Szociális Otthon, a Móricz Zsigmond út és az Auguszta elnevezésű megállóhelyeket nem érintik.

    A járatok a terelőútvonalon a Dóczy József utca elnevezésű megállóhelyen megállnak.

    A 10-es autóbuszok a Kartács utca megállóhelyről a menetrendben meghirdetett indulási időpontban közlekednek tovább.

  • Nagyállomás irányába: Kartács utca – Dóczy József utca – Egyetem tér - Nagyerdei körút – Klinikák (visszafordul) – Nagyerdei körút, majd tovább az eredeti útvonalon.
  • Az autóbuszok a Sportkollégium, az Auguszta, a Pallagi út és a Szociális Otthon elnevezésű megállóhelyeket nem érintik.

    A járatok a terelőútvonalon az Egyetemi Sporttelep, a Dóczy József utca, az Egyetem megállóhelyen megállnak.

    A 10-es autóbuszok a Klinikák megállóhelyről a menetrendben meghirdetett indulási időpontban közlekednek tovább.

    12-es autóbusz

  • Auguszta irányába: Az autóbuszok csak a Klinikák megállóhelyig közlekednek.
  • Az autóbuszok a Szociális Otthon, a Pallagi út, a Gyógyszergyár, a Móricz Zsigmond út és az Auguszta elnevezésű megállóhelyeket nem érintik.

  • Vincellér utca irányába: Az autóbuszok csak a Klinikák megállóhelytől közlekednek a következő terelőútvonalon: Klinikák–Nagyerdei körút – Egyetem tér –Bolyai utca, majd tovább az eredeti útvonalon.
  • Az autóbuszok az Auguszta, az Egyetemi Sporttelep és a Dóczy József utca elnevezésű megállóhelyeket nem érintik.

    A járatok a Bolyai utca megállóhelyről a menetrendben meghirdetett indulási időpontban közlekednek tovább.

    13-as autóbusz

    A kerékpáros verseny miatt a Segner térről 9 óra 50 perckor és 11 óra 50 perckor, valamint Pallagról 10 óra 15 perckor és 12 óra 15 perckor induló járatok nem közlekednek.

    Reptéri járat

  • Doberdó utca irányába: Nagyerdei körút – Klinikák (visszafordul) - Nagyerdei körút – Egyetem tér – Dóczy József utca – Kartács utca, majd tovább az eredeti útvonalon.
  • Az autóbuszok az Auguszta elnevezésű megállóhelyet nem érintik.


    Ismét változik a Reptéri járat menetrendje

    A Wizz Air 2015. április 22-től módosítja repülőjáratainak menetrendjét, ezért a reptéri autóbuszjárat menetrendje is módosul.

    Szerdától a járat, a hét minden napján 9 órakor indul a Doberdó utcától, a Repülőtértől pedig vissza minden nap 11 óra 35 perckor. Szerdán és vasárnap 12 óra 25 perckor is indul autóbusz járat, amely a Repülőtértől a Doberdó utcáig közlekedik.

    A menetrend megtekinthető a DKV honlapján.


    - DKV Debreceni Közlekedési Zrt. -


    Debrecen - A Hajdú-Bihar Megyei Kerékpáros Szövetség, a DKSI Debreceni Kerékpáros Sport és Szabadidős Ifjúsági Egyesület, valamint Debrecen MJV Polgármesteri Hivatalának közös összefogásával idén tavasszal is megrendezik a hagyományos Hajdú Kupa és Főnix Kupa kerékpáros versenyeket, ahol az országúti kerékpársport három versenyszámában, időfutamban, mezőnyversenyen és kritériumversenyen mérhetik össze erejüket a résztvevők.


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában