Helyi közélet

2015.04.19. 11:15

Olvasói levél: A főépítésvezető

Debrecen -<em> Örömmel pillantottam rá a Naplóban közölt panelos építkezések idején készült fotókra, olvasva az emlékezés sorait</em>.

Debrecen - Örömmel pillantottam rá a Naplóban közölt panelos építkezések idején készült fotókra, olvasva az emlékezés sorait.

Személyes élménytáramból kívánkozik elő, hogy megemlékezzem Mile Lajos fáradhatatlan főépítésvezetőről. Nem csekély vívódások között fogadott művezetőjéül a csomóponti hegesztők és zavartalan üzemet biztosító villanyszerelők élére. Ugyanis illetékes osztályról felvetődött a templomba járásom kérdése. Az ideológiai zavar felhőit azzal a megjegyzéssel oszlatta el, hogy neki ilyen ember kell, mert a hívő nem lop, és várhatóan erre neveli a reá bízottakat is.

A becsületes munka következetes harcosaként ismertem meg Lajos bácsit. S ha jellemző volt reá a pártoló ember jelzője, az nem egy mulandóságba vesző ideológiának szólt, hanem a legfőbb értékként kezelt munkás ember érdekeit képviselő vezető volt. Későbbi években történt találkozásunk során elmondta szíve hő vágyát, hogy nyugdíjba vonulása idején végig akar sétálni az általa vezetett építmények útjain, feltekintve azokra, örömét kifejezendő módon... S milyen is az emberi sors, mely nem kerülte el a hűséges munka frontharcosát sem, mert el kellett mennie a titkok világában épült házba költözve ...Emléke legyen áldott!

- Szász Ferenc, Bagamér -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában